Προσαγωγές σχολικών φυλάκων και χρήση χημικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε εννέα προσαγωγές σχολικών φυλάκων προχώρησε η αστυνομία νωρίς το πρωί της Τρίτης, μετά την αιφνιδιαστική είσοδο εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου 18 από τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες μπήκαν στο υπουργείο και έφθασαν έως την ταράτσα.

Οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες (από την Αττική και την περιφέρεια) συνέχισαν την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου.

Η είδηση των προσαγωγών οδήγησε στην ενίσχυση της συγκέντρωσης των σχολικών φυλάκων και οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να επεκτείνουν τη συγκέντρωσή τους σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Βασ. Σοφίας.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 9 προσαγωγές. Οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και κάνοντας χρήση χημικών να τους περιορίσουν στο πεζοδρόμιο.

Από τη χρήση χημικών, δύο εργαζόμενοι αισθάνθηκαν δυσφορία και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τελικά, η συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων πραγματοποιείται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Βασ.Σοφίας, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα