Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο οι δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της, Συμεών Συκιαρίδης, δεν

δήλωσαν την τελευταία δεκαετία ποσό ύψους 4,1 εκατ. ευρώ.

Η άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της, Ανδρέας Ρωσσώνης, απέκρυψαν ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέκριναν τα δηλωθέντα εισοδήματα των οικογενειών των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου με τις καταθέσεις τους σε όλες τις ελληνικές τράπεζες και εντόπισαν μεγάλες διαφορές της τάξεως των 5,3 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είχε σταλεί στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι το διαβίβασαν στην Προανακριτική.

Αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες και φωτοτυπείται προκειμένου να παραδοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Για αύριο το βράδυ έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ίδιος απόψε θα παραλάβει από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα