Πρόστιμο 350.000 ευρώ που επέβαλλε το ΣΔΟΕ καλούνται να το πληρώσουν οι πολίτες του Δήμου Βύρωνα

email, Δ. Σουλιώτη – πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος

Ο λαός του Βύρωνα απαιτεί να γίνει  σε βάθος οικονομικός έλεγχος στο Δήμο και σε όλα τα νομικά πρόσωπα.

Να αποκαλυφθεί το προηγούμενο καθεστώς της ανώμαλης οικονομικής διαχείρισης στους συγχωνευμένους Οργανισμούς Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Να φύγει ο Δήμαρχος του δικομματισμού κ. Χαρδαλιάς και όσοι άλλοι ευθύνονται για την οικονομική χρεοκοπία του Δήμου, τις αντιλαϊκές πολιτικές και το γενικευμένο αντιδημοκρατικό καθεστώς της παρακμής

και της αδιαφάνειας.

Τεράστιες οι κυβερνητικές και πολιτικές ευθύνες. Μεγάλα τα ερωτηματικά για την «απραξία» των εντεταλμένων ελεγκτικών οργάνων της Πολιτείας. Ο δικομματισμός εξακολουθεί να προστατεύει την διαφθορά, την συναλλαγή και την αρπαγή του μόχθου του ελληνικού λαού

Έπειτα από δικομματικές διαμεσολαβήσεις και ύποπτες  καθυστερήσεις, για πάνω από 18 μήνες, τελικά το ΣΔΟΕ επέβαλε στο Δήμο Βύρωνα πρόστιμο 350.000 ευρώ, για  φορολογικές παραβάσεις. Η επιβολή του προστίμου έχει να κάνει με τις γνωστές δημόσιες καταγγελίες για το ανώμαλο καθεστώς οικονομικής διαχείρισης που υπήρχε στο «Φεστιβάλ των Βράχων» καθώς και το όργιο φορολογικών  παραβιάσεων, και όχι μόνο, που λάμβανε χώρα σε αυτό το νομικό πρόσωπο.

Τα 350.000 ευρώ , φυσικά, δεν θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ν.Δ, που συγκροτούν την δημοτική πλειοψηφία του κ. Χαρδαλιά, ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ούτε η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κ. Δάφνη, ούτε τα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού, ούτε η τέως διευθύντρια κ. Σαρίδου, που όλοι τους ευθυγραμμίζονταν με τις άνωθεν εντολές και ανέχονταν το καθεστώς της σήψης, που κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στο νομικό αυτό πρόσωπο.

Οι εκπρόσωποι του Δικομματισμού, της Ν.Δ και της δημοτικής αρχής θα φορτώσουν τα βάρη του προστίμου, όπως το συνηθίζουν, στο λαό του Βύρωνα. Στη φτωχολογιά, στους χιλιάδες βαριά φορολογούμενους  και τους άνεργους, που  στενάζουν σήμερα  κάτω από το πέλμα των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών της τρόϊκα, του διεφθαρμένου δικομματισμού και των καπιταλιστικών κρίσεων, απολογητές των οποίων ήταν και είναι η δημοτική παράταξη του κ. Χαρδαλιά.

Προχθές, η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε για τον ΟΠΑΔΒ  κονδύλι 60.000 Ε, για «διάφορα έξοδα», από τα οποία 45.000 Ε, προορίζονται  για την πρώτη δόση αποπληρωμής του προστίμου. Αποδεικνύεται έτσι η υποκρισία των δημοτικών οργάνων του δικομματισμού, που μέχρι προχθές αρνιόταν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι το ταμείο τάχα δεν είχε λεφτά! Το ίδιο έγινε, πρόσφατα, και με τις πληρωμές προς την ΕΥΔΑΠ.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι προκειμένου να πληρωθεί το πρόστιμο του ΣΔΟΕ λεφτά υπήρχαν, αλλά για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι ποτέ δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά μόνο ψεύδη, κοροϊδία και παραπλάνηση….. Υπενθυμίζουμε ότι από αυτούς τους εργαζόμενους, ο Δήμος, άλλους  έχει να πληρώσει από τον Οκτώβρη του 2010 και άλλους από τον Γενάρη του 2011! Στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού εκτός από τους επτά

Keywords
Τυχαία Θέματα