Πρώτη φορά ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Απέκλεισε ωστόσο κούρεμα καθώς «παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ»… Άντε βγάλτε νόημα δηλαδή!

Για πρώτη φορά σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, συντάχθηκε δημοσίως με την άποψη του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο δίχως κούρεμα,

ωστόσο απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξηγώντας ότι ένα κούρεμα δεν είναι εφικτό καθώς «παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ».

Η βιωσιμότητα του (ελληνικού) χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς κούρεμα και πιστεύω ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο να υποστηρίζει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Σόιμπλε κατά την διάρκεια συνεδρίου στην Φρανκφούρτη, αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Δεν μπορεί να γίνει κούρεμα, γιατί αυτό θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι αν δεν γίνεται να κάνεις κούρεμα, μια άλλη πιθανότητα είναι η «αναδιαμόρφωση» του χρέους, αλλά το περιθώριο για κάτι τέτοιο είναι, όπως είπε, περιορισμένο.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για να εξασφαλίσει την οικονομική βοήθεια της Ευρώπης, αλλά εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο πριν την Κυριακή.

«Μια νομισματική ένωση οικοδομημένη σαν τη δική μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόσκληση σε κάποιον που δεν τηρεί τους κανόνες και αυτό λέγεται ηθικός κίνδυνος», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Νωρίτερα, μιλώντας από το Σαράγεβο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι είναι εκτός συζήτησης ένα «κούρεμα» των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα.
Πηγή ethnos.gr

The post Πρώτη φορά ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα