Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Σε πρώτο κόμμα αναδεικνύουν δύο νέες έρευνες κοινής γνώμης το ΣΥΡΙΖΑ.
Πέραν της σημαντικής δημοσκοπικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο καταγράφουν πτώση του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αξιοσημείωτη είναι ωστόσο

και η δημοσκοπική πτώση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Public Issue: Οκτώ κόμματα στη Βουλή
Σε πρώτο κόμμα αναδεικνύει το ΣΥΡΙΖΑ, με τέσσερις μονάδες προβάδισμα από τη ΝΔ, η δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η Βουλή προκύπτει οκτακομματική και τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28%, δεύτερο η ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν το 8% στην πρόθεση ψήφου, η ΔΗΜ.ΑΡ. Το 7%, ενώ το ΚΚΕ το 5%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 4.5% των ψήφων και στη Βουλή εισέρχεται οριακά και η Δημιουργία Ξανά με ποσοστό 3%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Metron Analysis για το protagon.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα, με ποσοστό 20.8% και ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 19.7%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ με 14.4% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6.5%), η ΔΗΜ.ΑΡ. (5.2%), το ΚΚΕ (4.8%) και η Χρυσή Αυγή (4.0%).
Πηγή: left.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα