Πρώτο μετάλλιο από τον Ηλιάδη!

Η ελληνική αποστολή πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος επικράτησε του Βραζιλιάνου, Τιάγκο Καμίλο και ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου στην κατηγορία -90kg του τζούντο!

«Μπράβο στο παλικάρι που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας», σχολίασε περιχαρής ο υφυπουργός αθλητισμού,

Γιάννης Ιωαννίδης.

Μία ανάσα από το βάθρο βρέθηκε η Βασιλική Βουγιούκα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας (ατομικό σπάθης), αν και είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ηττήθηκε με 15-12 από την Κιμ Τζιγεόν από την Κορέα και έμεινε εκτός ημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίπαλός της νικήτριας με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό θα είναι η Μαριέλ Ζαγκούνις, χρυσή ολυμπιονίκης σε Αθήνα (2004) και Πεκίνο (2008), που ήταν σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην τελετή έναρξης. Η 27χρονη αθλήτρια επικράτησε 15-6 της Κινέζας Μιν Ζου.

Η μέρα πάντως ξεκίνησε -άσχημα- από τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Με ήττα ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Β’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Δεν θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στης φάση των «16» του Ολυμπιακού τουρνουά του μπιτς βόλεϊ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη. Το ελληνικό δίδυμο, που ηττήθηκε το πρωί από τις Κινέζες Ξι και Ξούε, ήθελε στο άλλο ματς του Β΄ομίλου νίκη της Ελβετίας επί της Ρωσίας καθώς στην ισοπαλία υπερτερούσαν των δεύτερων.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Οι Βάσινα/Βοζάκοβα επικράτησαν με 2-1 (21-17, 19-21, 15-9) των Κουν και Ζούμκερ και κατέλαβαν την πρώτη θέση. Δεύτερες οι Κινέζες και τρίτες οι Ελβετές που ισοβάθμησαν με την Εθνική ομάδα, όμως είχαν το πλεονέκτημα.

Η Νέρι Νιαγκουάρα έμεινε εκτός ημιτελικών στο αγώνισμα των 100μ. ελεύθερο. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατετάγη στην 8η θέση της 5ης προκριματικής σειράς, με επίδοση 56.63, που την έφερε στην 32η θέση της γενικής κατάταξης.

Εκτός ημιτελικών έμεινε ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ. μεικτή ατομική Ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο 18χρονος αθλητής τερμάτισε έκτος στη δεύτερη προκριματική σειρά με 2:01.23, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, και κατετάγη 26ος στο σύνολο. Ο Βαζαίος ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου πανελληνίου ρεκόρ εφήβων στο αγώνισμα, το οποίο είχε πετύχει στις 17 Αυγούστου 2011, στο Παγκόσμιο της Λίμα (2:01.64).

Οι δίδυμοι αδελφοί Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας έδωσαν μεγάλη μάχη στη δίκωπο των Ανδρών, αλλά δεν κατόρθωσαν να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματός τους.
Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την πέμπτη θέση στη β’ προκριματική σειρά, με επίδοση 7:07.15. Στον τελικό προκρίθηκαν τα πρώτα τρία πληρώματα από κάθε σειρά, που ήταν εκείνα των Νέας Ζηλανδίας, Ιταλίας, Καναδά (α΄ σειρά), Βρετανίας, Γαλλίας και Αυστραλίας (β’ σειρά).

Στην 34η θέση, από την 31η που βρισκόταν την Τρίτη, έπεσε η ιστιοπλόος Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνου.

Η 21 ετών αθλήτ

Keywords
Τυχαία Θέματα