Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή, έρχονται τα πρώτα κρύα

Προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στο λεκανοπέδιο της Αττικής το πρωί της Κυριακής.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις για δέντρα που έπεσαν από τον αέρα, στα Πατήσια, στο Χαλάνδρι, στο Ηράκλειο και στη Φιλοθέη, καθώς και για αντλήσεις υδάτων κυρίως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και άλλες

περιοχές.

Νωρίτερα έκλεισε η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, μεταξύ Π. Ράλλη και Χαμοστέρνας και ο παράδρομος του Κηφισσού στο τμήμα της Ιεράς Οδού προς Πειραιά, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Η κυκλοφορία και στα δύο σημεία έχει πλέον αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν το Σάββατο από τα Βορειοδυτικά, θα συνεχιστούν την Κυριακή και σταδιακά θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων).

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότιο Πελοπόννησο, στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι αργά το βράδυ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την Τρίτη θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα