Σε θερμό κλίμα ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Είναι γεγονός… ότι ό Αντώνης Σαμαράς ημέρα των γενεθλίων του σήμερα απέδειξε ότι είναι πολιτικός Ευρωπαϊκής αποδοχής συμμετέχοντας με τον ενθουσιασμό των συνομιλητών του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σημαντική είναι η πρωτοβουλία… της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όπου ενέκρινε κονδύλι 232 εκατ. ευρώ για έργα ανάπτυξης στην Ευρώπη και με στόχο να φθάσει τα 60-80 δις ευρώ αργότερα ενώ προχωρά επίσης και την έκδοση ομολόγων επενδύσεων ιδιωτών που έχουν σαν στόχο την χρηματοδότηση και τόνωση της αγοράς ιδιωτών της Ευρώπης!

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπόι.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Ιωάννης Μουρμούρας, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης.

Τη σύνοδο παρακολουθεί και ο… Μανώλης Μαυρομμάτης ο οποίος παραβρέθηκε και στις χθεσινές κρίσιμες παρουσιάσεις της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων.

Όλοι πάντως… περιμένουν μετά τις επτά το απόγευμα και την κυρία Μέρκελ και το ποια θα είναι η τοποθέτησή της…!

Απαξιωτικά… φαίνονται να είναι τα σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Τσίπρα αφού το πρόγραμμά του είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί εντός Ευρωζώνης όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους…

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα