Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Κρήτη

Σε ύφεση είναι από το πρωί της Δευτέρας η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καταστρέψει πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους.

Σε ύφεση βρίσκεται, περίπου από τις 4 το πρωί η πυρκαγιά στη Μεσαρά της Κρήτης. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή έδωσαν για άλλη μια φορά μια μεγάλη μάχη, καταφέρνοντας να εξουδετερώσουν κάθε ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με το Creta Live, στην περιοχή έχουν «πέσει» οι

άνεμοι, ωστόσο τα 18 οχήματα της Πυροσβεστικής και οι 40 υπάλληλοι, τα 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος και τα 18 βυτιοφόρα οχήματα των δήμων παραμένουν σε επιφυλακή.

Στιγμές αγωνίας έζησαν κάτοικοι και τουρίστες και στη Σέριφο, όπου η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια πήρε έκταση.

Κάτοικοι και τουρίστες κατέβηκαν στην θάλασσα και έφυγαν με βάρκες από τις περιοχές Αγ. Μαρίνα και Μεγάλο Λιβάδι, λόγω του πυκνού καπνού. Η εκκένωση στο Μεγάλο Λιβάδι έγινε διά θαλάσσης, καθώς η φωτιά είχε αποκλείσει το δρόμο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, ενώ υπάρχουν εικόνες με τις φλόγες να καταστρέφουν το νεοκλασικό Μέγαρο του 1880 -Διοικητήριο της εταιρείας μεταλλείων και Μνημείο Εθνικής εμβέλειας πολιτισμικής και βιομηχανικής κληρονομιάς.

Μετά την ολονύχτια μάχη που δόθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά την Κυριακή είχε περιοριστεί.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα