Σεισμός 5,2 Ρίχτερ λαχτάρησε την Ηλεία

Μικρές υλικές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που λαχτάρησε το βράδυ της Δευτέρας την Ηλεία. Η δόνηση σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον Πύργο -μόλις 11 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία- και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή των Κρεστένων αλλά και κατολισθήσεις σε δρόμους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα – με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός και στην Αθήνα.

Δέκα

λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με το patrastimes, μηχανικοί που είναι στην περιοχή αναφέρουν ότι η δόνηση προκάλεσε ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων. Τα προβλήματα εστιάζονται σε πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία επί του παρόντος.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων – Ζαχάρως, όπου εκεί υπάρχουν αρκετές τοπικές κοινότητες και πολλά παλαιά σπίτια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων, αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

«Είναι νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός» δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στην ΕΡΤ, και συνέχισε: «Η περιοχή αντέχει και σε μεγαλύτερους σεισμούς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
Πηγή ethnos.gr

The post Σεισμός 5,2 Ρίχτερ λαχτάρησε την Ηλεία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα