Σήμα για νέα ελάφρυνση χρέους από Στουρνάρα

Μεγαλύτερη αλληλεγγύη ζητά από την Ευρώπη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με συνέντευξή του στον Guardian, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα διανύει τα τελευταία -δύσκολα- χιλιόμετρα που θα την βγάλουν από την κρίση. Διαβεβαιώνει επίσης ότι τα χειρότερα για την χώρα μας έχουν περάσει και υπενθυμίζει στους εταίρους τις

αποφάσεις για περαιτέρω ελάφρυνση χρέους όταν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα.

«Είναι σαν μαραθώνιος. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα γιατί είσαι τόσο κουρασμένος» λέει ο Γ.Στουρνάρας, επιμένοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την χειρότερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

«Σε μεγάλο βαθμό, η Ελλάδα βγήκε από το δάσος. Κανείς δεν μιλά τώρα για Grexit ακόμη και οι οικονομολόγοι που έκαναν λόγο για Grexit απολογήθηκαν για αυτό…Όσο για την δημοσιονομική προσαρμογή, έχουμε καλύψει τα 2/3 του στόχου. Όσο για την ανταγωνιστικότητα έχουμε καλύψει τα ¾ της απόστασης μέχρι να φτάσουμε στον στόχο. Η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα σε όρους λιτότητας…Αλλά πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με ελπίδα», διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων που εστιάζει σε στόχους».

Απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους, ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει:

«Αυτό που περιμένω από την Ευρώπη είναι μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και θέλω να θυμίσω στο euro group την απόφασή τους, τον Νοέμβριο του 2012, ότι όταν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, οι εταίροι μας θα προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις για να μειώσουν τα επιτόκια των δανείων, ώστε να μειωθεί το επίπεδο του χρέους».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα