Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών έξω από την Αγια-Σοφιά

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγια-Σοφία, ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ένας οπαδός. Αργότερα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν και με οπαδούς της Γαλατάσαραϊ.

Περίπου

100 οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στήσει ενέδρα σε 10 οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από το ναό της Αγίας Σοφίας.

Οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν βίαια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας οπαδός του Ολυμπιακού.

Όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, οι εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό είχαν απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν συλλήψεις.

Μετά το συμβάν, με απόφαση της τουρκικής αστυνομίας δεν επετράπη η έξοδος σε οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν ήδη εντός του ναού της Αγίας Σοφίας.

Η τουρκική αστυνομία πήρε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να αποφευχθεί νέα συνάντηση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, την ώρα που στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας βρίσκονταν πολυάριθμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια στην Αγία Σοφιά ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οπαδοί των Πρασίνων ήρθαν στα χέρια και με οπαδούς της Γαλατάσαραϊ στην πλατεία Ταξίμ.

Αρχικά οι οπαδοί των δύο ομάδων φώναζαν συνθήματα και στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε με ανταλλαγή τραπεζιών, καρεκλών και διάφορων αντικειμένων μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.

Νωρίτερα οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ συνεπλάκησαν με αυτούς της Φενέρμπαχτσε, με απολογισμό έναν μαχαιρωμένο 12χρονο οπαδό της «Φενέρ», όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης έχει επιληφθεί τόσο της περίθαλψης των τραυματιών -ο Γενικός πρόξενος Νίκος Μαθιουδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο επικεφαλής στελεχών του προξενείου -, όσο και γενικότερα της αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί από τα επεισόδια.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα