Στήριξη Βενιζέλου σε Σαμαρά για να μην μπει στο παιχνίδι Καραμανλής – Ντόρα

Η πραγματική είδηση της δήλωσης του Ε.Βενιζέλου μετά την συνάντηση του με τον Α. Τσίπρα δεν ήταν η αναμενόμενη ανακοίνωση αδυναμίας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η παρέμβαση του στα εσωκομματικά της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

μίλησε με απαξιωτικό τρόπο «για πολιτικές οικογένειες» που προσπαθούν να επιστρέψουν στο πολιτικό προσκήνιο φωτογραφίζοντας Καραμανλή-Μπακογιάννη και είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να προκαλέσει δομικές μεταβολές στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.
Η απόφαση του Ε. Βενιζέλου να κάνει την παρέμβαση έγινε υπό την σκιά των εξελίξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί στη ΝΔ και έχουν φέρει τον Α. Σαμαρά κυριολεκτικά στα σκοινιά. Ήδη Μάνος, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, ακόμη και ο Τζήμερος έκαναν σαφές ότι δεν ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα του Α. Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς.
Όλοι τους βλέπουν ότι ο Σαμαράς είναι πλέον «ώριμο φρούτο» και αναμένουν τη νέα εκλογική αναμέτρηση προσδοκώντας ότι η ΝΔ θα έχει τα ίδια ή και χειρότερα αποτελέσματα, οπότε η παραίτηση του Α. Σαμαρά θα είναι μονόδρομος και θα ανοίξει ο δρόμος για νέες εξελίξεις στην δεξιά πολυκατοικία.
Θεωρείται βέβαιο ότι ο Ε. Βενιζέλος έμαθε αυτό που ήταν γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι δηλαδή από το Σάββατο το απόγευμα όταν πλέον τα επιτελεία είχαν εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος πολλά στελέχη της ΝΔ συντονίστηκαν με την Ραφήνα όχι απλά για να κάνουν ένα απλό πολιτικό σχολιασμό με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά για να τον πιέσουν να λάβει πρωτοβουλίες και μάλιστα άμεσα! Προφανώς ο Ε. Βενιζέλος θεωρεί ευκολότερο αντίπαλο τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ όπως είναι σήμερα παρά μια συνενωμένη δεξιά με κάποιο από τους βαρόνους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα