Στο κρίσιμο Eurogroup κρίνεται η ελληνική πρόταση

Στο μικροσκόπιο του EuroWorking Group μπαίνει σήμερα στις 11:00 το πρωί η ελληνική πρόταση για δάνειο από τον ESM για να ακολουθήσει στις 16:00 η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Εκπρόσωπος του Eurogroup επιβεβαίωσε σήμερα ότι έλαβε την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Σταθερότητας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος σήμερα.

«Η αξιολόγηση των θεσμών, βάσει του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ, και η αρχική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ελήφθησαν από το Eurogroup. Συνεδρίαση στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε ο εκπρόσωπος του Eurogroup στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως είπε ευρωπαϊκή πηγή στο γαλλικό πρακτορείο, οι θεσμοί αξιολόγησαν θετικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα ύψους 74 δισ. ευρώ.

Επίσης όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο MNI μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη επί της προτάσεων των επικεφάλης των θεσμών και των Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, Κλάους Ρέγκλινσκ, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, η πρώτη αποτίμηση των ελληνικών προτάσεων ήταν θετική.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στο ελληνικό κείμενο, να χρειαστούν δηλαδή ορισμένες αλλαγές.

Ωστόσο, το ΔΝΤ δεν έχει επισημοποιήσει ακόμα τη θέση του, με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν να μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στο Eurogroup.

Μιλώντας την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε ότι στο πλαίσιο της εντολής από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα, οι τρεις θεσμοί διενεργούν παράλληλα έρευνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία επίσης θα αποσταλεί στα κράτη μέλη.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Στο κρίσιμο Eurogroup κρίνεται η ελληνική πρόταση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα