Στουρνάρα πρότεινε ο Σαμαράς για υπουργό Οικονομικών

Ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προβάλλεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Οικονομικών. Η πρόταση για την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο

κ. Στουρνάρας διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης.

Κατά πληροφορίες θετικοί στο ενδεχόμενο να οριστεί υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας είναι τόσο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης εμφανίζονται πολύ προσεκτικοί, αφού μετά την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου δεν θέλουν να υπάρξει νέα αστοχία σε ένα τόσο «καυτό» και κρίσιμο ζήτημα. Ακόμη, δεν θα ήθελαν να «κατηγορηθούν» ότι οι επιλογές τους είναι πρόχειρες, γι’ αυτό και εξετάζουν πολύ σοβαρά τα εχέγγυα που προσφέρει η προσωπικότητα του νέου υπουργού ότι θα δώσει την μάχη για την διάσωση της οικονομίας με σοβαρές πιθανότητες.

Στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης, στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην Κηφισιά, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.

Στην σύσκεψη αυτή αναμένεται να συμμετάσχει και ο κ. Στουρνάρας, αφού θα γίνει προετοιμασία της ελληνικής στρατηγικής για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο η επιλογή του κ. Στουρνάρα δεν προχωρήσει, εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια. Πρόκειται για τους κυρίους Αλέξανδρο Τουρκολιά και Τάκη Αράπογλου, γενικό διευθυντή και πρώην διοικητή, αντίστοιχα, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και τον κ. Γιάννη Μουρμούρα, οικονομικό σύμβουλο του κ. Σαμαρά και πρώην υφυπουργό Οικονομικών στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα