Στουρνάρας: Τον Νοέμβριο η εκταμίευση της δόσης

Θετική είναι η αποτίμηση από τη σημερινή επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ, αλλά και από τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Eurogroup, όπως δήλωσε απόψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η επιμήκυνση του προγράμματος

δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι πάνω στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, επαναλαμβάνοντας ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται χρήματα, τα οποία δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.

Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται τον Νοέμβριο.

Από εκεί και πέρα «έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας» πρόσθεσε ο ίδιος. Ερωτηθείς ακόμα αν μπορεί να μεσολαβήσει η καγκελάριος Μέρκελ, ώστε να υπάρξει μια θετική έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι η κ.Μέρκελ περιμένει να δει πρώτα την έκθεση, αλλά σημείωσε με νόημα ότι  και επεσήμανε ότι «οι πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς λαμβάνονται στο τέλος».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα