Στρατιωτικά γυμνάσια από τους νεοναζί

Διασκεδάζουν ακόμη και τις τελευταίες αμφιβολίες για τα χαρακτηριστικά και τις στοχεύσεις των χρυσαυγίτικων «ταγμάτων εφόδου» τα αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει σήμερα το Εθνος.

Δημοσιευμένες με εφιαλτική έπαρση αλλά και συνωμοτικές προφυλάξεις από μέλη της ίδιας οργάνωσης, οι φωτογραφίες αποτυπώνουν δράσεις και δραστηριότητές της, τελεσμένες λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Μαϊου 2012.

Τα στιγμιότυπα εμφανίζουν ένα από τα τάγματα εφόδου κατά τη διάρκεια νυχτερινού γυμνασίου, την γενική εποπτεία του οποίου φαίνεται να τηρεί άτομο που προφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού από όσους διακίνησαν τις φωτογραφίες.

Εγείρονται έτσι σοβαρά ερωτηματικά για την επαγγελματική του ιδιότητα, ιδίως δε για τη σχέση του με τον ελληνικό στρατό.

Τροχάδην, κάμψεις, έρπειν, ετοιμοπόλεμα μαχαίρια δεμένα στις ζώνες, ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, ρόπαλα, κουκούλες και μάσκες συγκροτούν το εφιαλτικό σκηνικό που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτική οργάνωση.

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, μέσα στην ύπαιθρο και μπροστά από αναμμένες φλόγες, αυγατίζουν με θλιβερούς συνειρμούς τη σκέψη κάθε παρατηρητή, από τη ματιά του οποίου δεν θα διαφύγουν και κάποια (δήθεν) αρχαιοελληνικού περιεχομένου τατουάζ που βεβαίως στο ευρύτερο πλαίσιο καταντούν αποκρουστικώς ανώδυνη καρικατούρα.

Πηγή Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα