Συνεδρίαση ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη χθεσινή, υπ’ αριθμ. 1072 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Συζήτησε σχετικά με τη δήλωση του μέλους του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλη Σαμαντά, αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Διοίκησης για την αντικατάσταση στελεχών της εταιρίας.Ενέκρινε την αλλαγή του λογοτύπου του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ.Ενέκρινε την ανανέωση για ένα χρόνο της σύμβασης εργασίας του κ. Αναστασίου Ρωσόπουλου, ως Ειδικού Συμβούλου σε θέματα
Μουσικών Συνόλων και Ραδιοφωνικού προγράμματος.Ενέκρινε τη χορήγηση προκαταβολής σε συντελεστές της εκπομπής «136», οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και τρεις μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία παραγωγής θα έχει προηγουμένως προσκομίσει όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.Ενέκρινε την καταβολή της συνδρομής της ΕΡΤ για το έτος 2012 στο EURONEWS.Ενέκρινε τη μετακίνηση – τοποθέτηση του δημοσιογράφου Ευάγγελου Σμυρνιού ως ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Λονδίνο για ένα έτος.Ενέκρινε επί της αρχής την εκτέλεση της παραγωγής της εκπομπής «ΕΠΤΑ» (20 επεισόδια). Για τους οικονομικούς όρους, θα επανέλθει το θέμα στο Δ.Σ., μετά την αναπομπή του θέματος στην Επιτροπή Κοστολογίου για την έκδοση νέας γνωμοδότησης.Αποφάσισε την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές της εταιρείας, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων.Αποφάσισε την απόσπαση τακτικής υπαλλήλου στον Δήμο Πύλου – Νέστορος του νομού Μεσσηνίας. Επισημαίνεται ότι η μισθοδοσία της δεν θα βαρύνει την ΕΡΤ Α.Ε.

10. Αποφάσισε την ανανέωση της απόσπασης έκτακτης υπαλλήλου δημοσιογράφου στο Δήμο Νεάπολης Συκεών. Επισημαίνεται ότι η μισθοδοσία της δεν θα βαρύνει την ΕΡΤ Α.Ε.

11. Ενέκρινε την καταβολή ποσού ως αποζημίωσης για οφειλόμενη κανονική άδεια έτους 2011 σε πρώην υπάλληλο της εταιρείας

12. Αποφάσισε την απόρριψη της προδικαστικής προσφυγή με αριθμ. πρωτ. 1626/08.11.12Δ.Ν.Υ. ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρίας κατά της Α.Δ.Σ. 1059/19.10.12, Θ. 14ο.

13. Αποφάσισε την εκ νέου πρόσληψη του κ. Κωνσταντίνου Μαζάνη ως ειδικού συμβούλου σε θέματα ραδιοφωνίας και ψυχαγωγικών εκπομπών, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.

14. Αποφάσισε την ανάκλησης της Α.Δ.Σ. 1066/21.12.2012, Θ. 22ο περί ανανέωσης της συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του ARTE G.E.I.E.

15. Αποφάσισε ομόφωνα, για το μεταβατικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρις ότου αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για τη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. παγκοσμίως, να αναθέσει σε εταιρία με την οποία ήδη συνεργάζεται, την είσπραξη των δικαιωμάτων της. Για την ανάθεση αυτή δεν θα χρεωθεί σε βάρος της ΕΡΤ οποιαδήποτε προμήθεια.

16. Ενέκρινε την ανανέωση σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για τα έτη 2013 – 2016. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση.

17. Ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης της σύμβασης αναφορικά με τη μετάδοση των αγώνων του Champions League και συζήτησε για τον καλύτερο δυνατό τρόπο προάσπισης των εταιρικών συμφερόντων της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα