Συνεδριάζει και σήμερα η ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τι παίζεται στο παρασκήνιο

Πέντε ημέρες μετά τις παραιτήσεις των πέντε αιρετών μελών της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, οι συνδικαλιστές της οδού Ακαδημίας ακόμη συζητούν χωρίς να έχουν πάρει τελική απόφαση για την προκήρυξη εκλογών για τον ΕΔΟΕΑΠ, στις 27 Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ πέφτουν βροχή οι ανακοινώσεις, χωρίς να βγαίνει άκρη. Ο δημοσιογραφικός κόσμος περιμένει αποφάσεις

και αγωνιά για το μέλλον του Ταμείου του. Υποχρεώνεται να παρακολουθεί άλλο ένα σίριαλ με πόλεμο ανακοινώσεων και εντυπώσεων και στο επίκεντρο μονίμως η Ελένη Σπανοπούλου. Τη μια την καταγγέλλουν γιατί έκανε μήνυση σ αυτόν που τη χτύπησε και την άλλη για να διαμαρτυρηθούν για τις παραιτήσεις και τις εκλογές που οι ίδιοι ζητούσαν.
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, αφού δεν άντεξε τις πιέσεις των συνδικαλιστών. Ο άνθρωπος πάντως έκανε τη δουλειά του και άφησε γραπτώς προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ γνωμοδότηση. Ξεκάθαρα λέει ότι:
Στο ερώτημα ναι ή όχι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ μια είναι η απάντηση: ό,τι προβλέπει το καταστατικό, που είναι νόμος. Δηλαδή προκήρυξη εκλογών εντός 15νθημέρου. Τα άλλα όλα είναι χειρισμοί, που επισύρουν ευθύνες, καθώς για κάθε δυσλειτουργία, πληρωμή ή κίνηση στο Ταμείο που δεν θα μπορεί να γίνει την ευθύνη έχουν όσοι εμποδίζουν τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι τα μέλη της παραιτημένης διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που δεν είναι δυνατόν να κάνουν υπέρβαση καθήκοντος, αφού είναι πλέον υπηρεσιακοί.
Από τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ απουσιάζουν οι Τσαλαπάτης, Γκίκα και Κυρίτσης. Οι συγκεκριμένες απουσίες λοιπόν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μόνον τυχαίες δεν είναι. Οι πάντες ξέρουν, πως κάθε ένα από τα 11500 άμεσα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ακόμη και μέλος του ΔΣ μπορεί να στραφεί εναντίον του ΔΣ ΕΣΗΕΑ, για παράβαση νόμου. Έτσι κινούν νήματα από το παρασκήνιο αλλά φροντίζουν οι απόψεις τους και η στάση τους να μην καταγράφεται για να μην έχουν ευθύνες. Χθες Παρασκευή στο ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ήταν οκτώ παρόντες. Υπέρ των άμεσων εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ ψήφισαν οι Τρίμης, Κουντή, Αντωνιάδου και Διόγος. Κατά οι Νταουντάκη, Ράμμος, Φιλιππάκης και Λίτσης . Αυτοί δηλαδή που ήταν και ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων της ΓΣ. Αυτοί που φώναζαν στο ΔΣ «παραιτηθείτε είστε ανίκανοι» και ζητούσαν με βρισιές και με χτυπήματα εκλογές, τώρα ψηφίζουν …όχι στις εκλογές! Σήμερα Σάββατο συνεδριάζουν ξανά στις 12 το μεσημέρι. Αντί για χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων εκεί στην ΕΣΗΕΑ ας καταλάβουν ότι ένα μόνο πράγμα μπορούν να κάνουν για τον ΕΔΟΕΑΠ: Να τηρήσουν τον Νόμο και να πάνε άμεσα και την ίδια μέρα με τις άλλες 3 ενώσεις σε εκλογές. Τίποτε άλλο δεν μπορούν να κάνουν παρά μόνο εκλογές. Κανείς δεν δικαιούται να εμποδίσει τη φωνή της κάλπης. Μόνο ως χονδροειδές αστείο μπορεί να ακουστεί ότι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να ζητήσουν διορισμό Διοίκησης από δικαστήριο! Ασφαλώς θα αντιλαμβάνονται ότι έτσι δείχνουν ότι όχι μόνον φοβούνται την κάλπη αλλά και ότι δεν διστάζουν να καταργήσουν αυτό για το οποίο παλεύει και προστατεύει ως κόρη οφθαλμού ο ΕΔΟΕΑΠ ως τη μέγιστη κατάκτηση του κλάδου, τον αυτοδιοίκητο και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του Οργανισμού…

Keywords
Τυχαία Θέματα