Συνελήφθη 26χρονος για τη ληστεία στη Ν.Ερυθραία

Στη σύλληψη ενός 26 χρονου αλλοδαπού, αλβανικής καταγωγής, που συμμετείχε στη ληστεία στην Νέα Ερυθραία, την οποία ακολούθησε άγρια καταδίωξη στην περιοχή του Κρυονερίου, προχώρησε το πρωί η αστυνομία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προσήγαγαν αργά χθες το βράδυ ως ύποπτο το νεαρό Αλβανό στην περιοχή του Κρυονέρι, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ.

Οπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, το τυφέκιο

ήταν αυτό με το οποίο οι ληστές πυροβολούσαν κατά των αστυνομικών. Ο Αλβανός συνελήφθη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Ληστεία και άγρια καταδίωξη στο Κρυονέρι

Όλα ξεκίνησαν χθες στις 03:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν οι τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι στη Νέα Ερυθραία (ο ιδιοκτήτης του είναι βιοτέχνης) με σκοπό να κλέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Οι ένοικοι ωστόσο αντελήφθησαν τους ύποπτους θορύβους και κινητοποιήθηκαν άμεσα. Κατάφεραν έτσι να ειδοποιήσουν την αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σπίτι όπου σημειωνόταν η ληστεία.

Ακολούθησαν άγριες σκηνές. Αδίστακτοι οι τέσσερις οπλισμένοι άνδρες με το που είδαν τους άνδρες της ΕΛΑΣ έστρεψαν τα όπλα εναντίον τους βάλλοντας κατά ριπάς στο «ψαχνό». Εχοντας ήδη προλάβει να αρπάξουν μία τσάντα με περίπου 1.700 ευρώ επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο τους και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί όμως είχαν «λοκάρει» το στόχο και η σύλληψή των τεσσάρων έδειχνε θέμα λεπτών. Αναγκάστηκαν έτσι να αλλάξουν όχημα, επιλέγοντας προφανώς το πρώτο «γρήγορο» αυτοκίνητο που θα βρήκαν μπροστά τους. Ετσι, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Θησέως με την οδό Αντιγόνης εντόπισαν ένα μαύρο πολυτελές τζιπ.

Οι δράστες άνοιξαν την πόρτα και τον ανάγκασαν τον οδηγό να βγει άρον – άρον έξω από το αυτοκίνητο. Οπως διαπιστώθηκε ο οδηγός του συγκεκριμένου τζιπ ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι κακοποιοί πριν επιβιβαστούν άνοιξαν ξανά πυρ εναντίον των αστυνομικών, ανέπτυξαν κατόπιν ιλιγγιώδη ταχύτητα αλλά το αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα σε δασική περιοχή του Κρυονερίου.
Στο τζιπ εντοπίστηκαν αργότερα τρεις χειροβομβίδες. Οι κακοποιοί το εγκατέλειψαν και διέφυγαν πεζή.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα