Τα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση

Απονομή των Δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση πραγματοποιήθηκε εχθές στην Γενική Γραμματεία Τύπου, παρουσία του εκπρόσωπου της κυβέρνησης Σίμου Κεδίκογλου, του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των μελών του ΔΣ του Ιδρύματος, του προέδρου της ΠΟΕΣΥ και εκπροσώπων όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης εξήγησαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί ενώ διάβασαν χαιρετισμό του.

Το Διοικητικό

Συμβούλιο του Ιδρύματος απένειμε τιμητική διάκριση στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO «για το πολύπλευρο κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Η ίδια παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα δήλωσε ότι την τιμά η διάκριση αλλά δεν αισθάνεται ότι η προσφορά της αποτελεί λόγο ειδικής βράβευσης. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «Τα τελευταία 10 με 15 χρόνια είχαμε μία φούσκα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάποιοι λαθρόβιοι χάρη στη διαπλοκή επιβίωσαν και στέρησαν από τα υγιή μέσα μαζικής ενημέρωσης τις συνθήκες να μπορούν να αναπνέουν. Όλοι έχουμε ευθύνες». Επισήμανε τη σημασία της δημοσιογραφίας, λέγοντας ότι όταν ο ίδιος ξεκίνησε να δημοσιογραφεί, η δεοντολογία είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και οι ειδήσεις διασταυρώνονταν από όλες τις πλευρές.

Να σημειωθεί ότι η απονομή είναι η 29η στη σειρά ενώ ο θεσμός κλείνει φέτος 30 χρόνια. Πέρσι λόγω της οικονομικής κρίσης τα βραβεία δεν απονεμήθηκαν. Στη φετινές διακρίσεις η γνωμοδοτική επιτροπή των βραβείων αποφάσισε να συμπεριλάβει και έναν άνεργο δημοσιογράφο (τον Πέτρο Κρυσταλάκο).

Τιμητικές διακρίσεις πήραν ο Αντώνης Κούρτης, για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στη δημοσιογραφία. Ο Γιάννης Θειακός (φωτο) δημοσιογράφος του MEGA CHANNEL και του Sport FM , για την επιτυχημένη πολυετή πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Τιμητικές διακρίσεις πήραν επίσης ο Δημήτρης Ζαννίδης, ο Λάμπρος Καλαρρύτης, ο Βασίλης Νικολόπουλος, η Έλενα Ριζεάκου και ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος πήραν:

Οι δημοσιογράφοι, οι συντελεστές και η διοίκηση της ΕΡΤ3, για την άρτια και πολύπλευρη κάλυψη των εκδηλώσεων της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση τα Θεσσαλονίκης και την παρουσία της σειράς «Ο αγώνας της Θεσσαλονίκης».

Η Ελίζα Παπαδάκη, για την αρθρογραφία και ανάλυση οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

Ο Γιώργος Ντουδεσκέας, για τις δημοσιογραφικές έρευνες και αποκαλύψεις του ελεύθερου ρεπορτάζ, στο οποίο προΐσταται, στην εφημερίδα Real News και

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, για το ρεπορτάζ, την παρουσίαση και την ευθύνη της τηλεοπτικής εκπομπής- έρευνας «Μηχανή του Χρόνου».

Το βραβείο ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» απενεμήθη στις Έλενα Σμιθ για την επί 22 χρόνια κάλυψη ελληνικών και βαλκανικών θεμάτων, ως ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Guardian/Observer», στην Ελλάδα.

Από τα ειδικά βραβεία:

Τα βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτ

Keywords
Τυχαία Θέματα