Τι τρέχει με Τσίπρα –Τσακαλώτο

Το non paper που άναψε «φωτιές»

Γράφει ο Πολιτικός

Το οικονομικό επιτελείο έχει αναλάβει την επικοινωνιακή διαχείριση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές με το Μέγαρο Μαξίμου να ασκεί υποστηρικτικό ρόλο στην ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις για τη συμφωνία.

Αυτό αποφασίστηκε μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προκειμένου να έχει ένα μόνο κέντρο την ευθύνη της προώθησης στοιχείων και πληροφοριών για τις συζητήσεις με τους θεσμούς και να μην παρατηρούνται φαινόμενα διαρροών που δημιουργούσαν σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

Με τελευταίο παράδειγμα όσα

είδαν το φως της δημοσιότητας για διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών και τροφοδοτήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι γεγονός ότι μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup δόθηκε εντολή από το Μαξίμου σε όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να μην αναφέρουν στον Τύπο τίποτα που να σχετίζεται για τη διαπραγμάτευση, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών θεσμών, όπως αυτή του Γερούν Ντάισελμπλουμ που τορπίλιζαν την προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ των δανειστών.

Ως εκ τούτου το non paper που διένειμε το Μαξίμου στις 20 Φεβρουαρίου συντάχθηκε κατόπιν συνεννόησης κυβερνητικών παραγόντων με συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου που βρίσκονταν μαζί του στις Βρυξέλλες και οι οποίοι είχαν πλήρη γνώση του περιεχομένου της ενημέρωσης που έγινε. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι φαίνεται ότι αμέλησαν να ενημερώσουν και τον ίδιο τον υπουργό για τη χρονική στιγμή προώθησης του non paper με αποτέλεσμα εκείνος να αισθανθεί ότι εκτίθεται απέναντι στους θεσμούς που είχαν ζητήσει να ανακοινώσουν πρώτοι τη συμφωνία.

Το ζήτημα συζητήθηκε στα όργανα και αφού διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατόπιν της αμεριμνησίας κάποιων συνεργατών αποφασίστηκε με συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα τον κεντρικό ρόλο στην ενημέρωση γύρω από την διαπραγμάτευση να έχει το οικονομικό επιτελείο.

Εξ αυτού του λόγου την τελευταία εβδομάδα η διαπραγματευτική ομάδα ενημερώνει στο Χίλτον και το Μαξίμου λειτουργεί επικουρικά απλώς δίνοντας την κατεύθυνση που έχει περιγράψει προηγουμένως το υπουργείο Οικονομικών. Όλα αυτά σε πλήρη συνεννόηση Τσίπρα και Τσακαλώτου που είδαν όλες τις προηγούμενες ημέρες την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα Μέσα ενημέρωσης να αντιπαραβάλλουν κάθε λέξη των δύο για τη διαπραγμάτευση με στόχο να εντοπίσουν διαφωνίες και αδειάσματα της μιας πλευράς στην άλλη.

The post Τι τρέχει με Τσίπρα –Τσακαλώτο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα