Τηλεδιάσκεψη ολυμπιακών προδιαγραφών σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Αντώνης Σαμαράς, ξεπερνώντας σταθερά και σταδιακά το πρόβλημα υγείας στην όρασή του, μπαίνει αποφασιστικά στη μάχη του χρόνου, προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους μας στην ΕΕ, αλλά και τους δανειστές μας.

Από την προσεχή κιόλας εβδομάδα και αφού  αντιμετωπίσθηκαν τα βασικά θέματα σύγκλισης με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ, ως προς την προετοιμασία υποδοχής της Τρόϊκας στις 26 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων

με κύριο στόχο την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ και της κυβέρνησης.

Κυρίως όμως, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει στους ώμους του το                  ΄΄ παιχνίδι για περισσότερη Ευρώπη΄΄.

Στην κίνηση αυτή, εντάσσεται, και η φράση σε στενούς του συνεργάτες αλλά και τους κ.κ Βενιζέλο-Κουβέλη μετά την σύσκεψη της Τετάρτης στο Μαξίμου:

‘’…την διαπραγμάτευση φέρεται να είπε – θα την κάνω εγώ, ανεξαρτήτως τι λέγεται μπροστά ή πίσω από τις κάμερες!.΄΄.

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

΄΄..θα επιδιώξω άμεσα να έρθω σε επαφή, προς το παρόν, με τηλεδιάσκεψη, με τους ομολόγους μου, κυρίως των χωρών του νότου, οι οποίες έχουν ίδια με εμάς προβλήματα..΄΄.

·         ΄΄Σύμμαχος σε μια τέτοια προσπάθεια είναι η ανάγκη επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων των κρατών μελών της Ευρωζώνης στο σύνολό τους΄΄.

·         Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως συμπεραίνεται, είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την χώρα το συντομότερο δυνατό στην έξοδο από την κρίση.

Μεγάλοι του σύμμαχοι είναι οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας. Εκτός φυσικά εκείνων με τους οποίους έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς φιλίας όπως ο Ιρλανδός Κένυ, ο Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν αλλά και οι Ζαν Κλωντ Γιούνκερ (πρόεδρος του Eurogroup)  Φαν Ρομπάϊ και Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

·         Όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν τα προβλήματα τα κρίσης και είναι πρόθυμοι να μετάσχουν στην πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού με την  ανταλλαγή απόψεων συνολικά, αλλά και να προετοιμάσουν ουσιαστικά το έδαφος των διαπραγματεύσεων στηΣύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το φθινόπωρο.

·         Η τηλεδιάσκεψη αυτή, εφόσον πραγματοποιηθεί, κόμμα είναι βέβαιο ότι θα φέρει πιο κοντά τους ηγέτες, ιδιαίτερα των χωρών της Μεσογείου, όπου πιθανότατα θα τεθεί και το θέμα του Μνημονίουκαι της επιμήκυνσης χωρίς ΄΄την εμπλοκή της Τρόϊκας΄΄.

·         Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία προσβλέπει στην ανταλλαγή απόψεων για την οικονομική κρίση καθώς και μια πρώτη εκτίμηση των ζητημάτων αυτών και σε πρώτο πλάνο ΄΄την προετοιμασία της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης΄΄ όπου η Ελλάδα έχει ανάγκη στήριξης και συμμαχιών στους κόλπους της Ευρωζώνης.

·         Όσον αφορά τις κατ ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τηνΆνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ που προγραμματίζει το Μαξίμου, κρίνονται εξίσου πολύ σημαντικές. Όμως η ΄΄΄προθέρμανση΄΄ με την πιθανή τηλεδιάσκεψη των ηγετών του

Keywords
Τυχαία Θέματα