Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι, μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Βηρυτού και προκάλεσε το θάνατο του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας Ουίσαμ αλ Χάσαν.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Μικάτι, ο πρόεδρος Μισέλ Σουλεϊμάν του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του «για ένα διάστημα».

Αργά χθες, η αντιπολίτευση στο Λίβανο κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί

θεωρώντας την υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση. Η αντιπολίτευση κατηγορεί ως υπεύθυνο «για το αίμα του Χάσαν και το αίμα των αθώων που σκοτώθηκαν» στην επίθεση, τον πρωθυπουργό.

Τη βομβιστική επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν 78, καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το Ιράν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν έντονα την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Οκτωβρίου 2012 στη Βηρυτό, κατά την οποία σκοτώθηκε ο στρατηγός αλ Χάσαν», ανέφερε το συμβούλιο σε ομόφωνα συμφωνημένη ανακοίνωση.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης του Λιβάνου μέσω πολιτικών δολοφονιών και απαιτούν άμεσα το τέλος της χρήσης εκφοβισμού και βίας κατά πολιτικών προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την επίθεση καταδίκασε και το Ιράν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

«Το Ιράν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από εκείνους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν διχόνοιες μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων του Λιβάνου σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Χωρίς καμιά αμφιβολία ο κύριος εχθρός του λιβανικού λαού είναι το σιωνιστικό καθεστώς, το οποίο επωφελείται περισσότερο από την αστάθεια και την απουσία ασφάλειας στην περιοχή», πρόσθεσε.
Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα