Το 50% των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών έπιασε δουλειά

Στις θέσεις τους, στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφουν από το πρωί της Παρασκευής οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας ουσιαστικά έμπρακτα την άποψή – για διάλογο με το υπουργείο με ανοιχτό το Καποδιστριακό – η οποία δεν είχε αποτυπωθεί στην χθεσινή γενική τους συνέλευση λόγω προπηλακισμών και επεισοδίων. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι είχε επιστρέψει στα γραφεία το 40-50% των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι, το μεσημέρι της Παρασκευής, η συνάντηση του υπουργού Παιδείας

με εκπρόσωπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, παρουσία και του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου.

Όπως δήλωσε νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ Δημήτρης Σακκάτος, με την επιστροφή των εργαζομένων, καταγράφεται η τάση των υπαλλήλων που επιθυμούν συνέχιση του διαλόγου με ανοιχτό το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη γενική συνέλευση εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο προεδρείο του συλλόγου προπηλακισμούς ενώ υπήρξαν και πολλές ενστάσεις για το αποτέλεσμα. Είπε ακόμη πως αν το Υπουργείο θεωρεί πλέον το Πανεπιστήμιο ανοιχτό τότε «είμαστε σε διαδικασία διαλόγου».

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων του ΕΚΠΑ είχαν αποφασιστεί τρεις 24ωρες απεργίες μέχρι την Τρίτη. Μάλιστα η συνέλευση ήταν επεισοδιακή με έντονες αντιπαραθέσεις ενώ η ψηφοφορία δεν έγινε τελικώς με κάλπη όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα