Το απόγευμα θα απολογηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Μετά τις 7 το απόγευμα θα οδηγηθεί τελικά ενώπιον των ανακριτών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο πραγματοποιούν έξω από τα δικαστήρια μέλη και υποστηρικτές

του κόμματος.

Στην περιοχή των δικαστηρίων βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ξεκίνησε και η απολογία του Γ. Πατέλη, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Τετάρτης, κι έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Και στους τρεις επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Ηλ.Κασιδιάρη επιβλήθηκε επιπλέον ο όρος της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.

Προφυλακιστέος, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός. Τα εις βάρος του στοιχεία, από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι, φέρονται να είναι συντριπτικά.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα