Το iPad του 1935

Οι προβλέψεις για το μέλλον του βιβλίου και των εντύπων γενικότερα αποδείχθηκαν πολλές φορές λανθασμένες.

Το τεύχος Απριλίου του 1935, του περιοδικού Everyday Science and Mechanics περιελάμβανε την εφεύρεση της φωτογραφίας που υποστήριζε ότι θα ήταν το επόμενο λογικό βήμα στον κόσμο των εκδόσεων.

Βασικά ήταν ένας προβολέας μικροφίλμ που στηριζόταν σε μία δοκό και υποτίθεται ότι θα σου επέτρεπε να αράξεις στην αγαπημένη σου πολυθρόνα ενώ απολαμβάνεις

τον τελευταίο τόμο της επιλογής σου.

Τη φωτογραφία είδαμε στο εξαιρετικό μπλογκ του Smithsonian.com με τίτλο Paleofuture όπου ο συγγραφέας του, Matt Novac, καταγράφει την «ιστορία ενός μέλλοντος που δεν υπήρξε ποτέ».

Ένα νοσταλγικό αλλά και διαφωτιστικό ταξίδι στο παρελθόν και κυρίως σε εκείνη την εποχή που πλέον θεωρείται από πολλούς η Χρυσή Εποχή του Φουτουρισμού και της τεχνολογικο-ουτοπικής σκέψης.

Μία ακόμα συναρπαστική ανάρτησή του είναι και αυτή με τίτλο «Ο κόσμος θα είναι θαυμάσιος το έτος 2000» , όπου καταγράφει μερικές προβλέψεις που έκαναν επιστήμονες το 1950 για τη ζωή μετά από 50 χρόνια.

Μεταξύ άλλων ήταν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, ότι θα υπάρξει ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος πριν το τέλος του αιώνα, ότι η ανθρωπότητα θα έχει βρει τη θεραπεία για σχεδόν όλες τις αρρώστιες και ότι τα διαστημικά ταξίδια θα είναι σχεδόν μέρος της καθημερινότητας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα