Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με κεντρικό θέμα τον ρόλο των κοινωφελών ιδρυμάτων στη διάρκεια οικονομικών κρίσεων

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και των νέων προκλήσεων και στρατηγικών που αναδύονται μέσω αυτής, διοργανώνει, σε συνεργασία με το European Foundation Centre (EFC), διεθνές συνέδριο, που θα εστιάσει στον ρόλο Ευρωπαϊκών και διεθνών κοινωφελών ιδρυμάτων τόσο κατά την τρέχουσα κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, όσο και μέσα σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο και διαχρονικό πλαίσιο.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,

από 5 έως 6 Ιουλίου 2012, και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης σημαντικών Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Ιδρυμάτων, αλλά και Ελλήνων και ξένων ειδικών που θα συζητήσουν για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις στην Ευρώπη της κρίσης ειδικότερα και σε παγκόσμιο επίπεδο γενικότερα, καθώς και για τις προοπτικές αντιμετώπισής τους.

Μέσα από σειρά ομιλιών και διαδραστικών εργαστηρίων (workshops), οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κρίσης και των κοινωνικών επιπτώσεών τους. Επιπλέον, θα μελετήσουν την έννοια  της κοινωφελούς δράσης, θα οριοθετήσουν τη σχέση συνεργασίας των ιδρυμάτων με το κράτος και των δημόσιων φορέων με τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ θα επιδιώξουν να επαναπροσδιορίσουν επίσης τον ρόλο και το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων. Επίκεντρο των συζητήσεων θα αποτελέσει η κοινωνικο-οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και ο ρόλος ελληνικών ΜΚΟ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχόντων κοινωνικών προβλημάτων.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει σχετικά: «Σε συνέχεια της τελευταίας απόφασης του Ιδρύματος να διαθέσει δωρεά ύψους €100 εκατ. για να ενισχύσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να διοργανώσουμε τώρα ένα διεθνές συνέδριο που θα μελετήσει εκτενώς την κρίση στην Ευρώπη και παγκοσμίως και θα επαναπροσδιορίσει τον ρόλο και την παρουσία κοινωφελών ιδρυμάτων σε τέτοιες συγκυρίες. Ευελπιστούμε πως το Συνέδριο αυτό θα καταστεί ένα διεθνές σημείο συνάντησης Ευρωπαϊκών και διεθνών ιδρυμάτων, τα οποία θα ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία, και θα αναζητήσουν ένα νέο πλαίσιο στρατηγικής των κοινωφελών ιδρυμάτων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο».

Σχετικά με το ΙΣΝ:

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει

Keywords
Τυχαία Θέματα