Το κλείσιμο του ματιού στους θεσμούς αιφνιδίασε την αντιπολίτευση

Η νέα κυβέρνηση (χωρίς Πασόκους και Κουβέλη), δείχνει να επιδιώκει συνεννόηση και λύσεις, απομακρύνοντας το σενάριο των εκλογών

Όλοι οι σοβαροί αναλυτές – ακόμη κι αυτοί που τάσσονται κατά της κυβέρνησης, συμφωνούν ότι ο ανασχηματισμός Τσίπρα στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, προσελκύοντας επενδύσεις.

Οι επιλογές του πρωθυπουργού δείχνουν διάθεση συνεννόησης

με τις Βρυξέλλες και όλα τα πρόσωπα που επέλεξε, με εξαίρεση την περίπτωση Ζουράρη, αποπνέουν τη σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές για τη διαχείριση της βαθιάς κρίσης που περνάει η χώρα.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και να νιώσουν οι έλληνες λίγο καλύτερα.

Αυτός ο ανασχηματισμός όμως, δείχνει και κάτι άλλο που δεν έχει τονιστεί όσο θα έπρεπε: Οι εκλογές δεν είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Η νέα κυβέρνηση φέρει χαρακτηριστικά ομάδας που έχει πρόθεση να δουλέψει για να λύσει προβλήματα και όχι για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Όλα αυτά είναι τόσο ορατά στην κοινή γνώμη που αιφνιδίασαν και έφεραν σε αμηχανία την αντιπολίτευση. Τα σχόλια των κομμάτων ήταν ένα «copy paste» παλαιότερων κλισέ – δηλώσεων, για περιπτώσεις ανασχηματισμού!

Πράγματι όμως ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε, διότι το κριτήριο που επικράτησε για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης φαίνεται να ήταν η δημιουργία μιας ομάδας για δουλειά, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στόχευση. Με απλά λόγια ο Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να εφαρμόσει τη συμφωνία, με στόχο να αποκομίσει τα οφέλη από την τήρησή της, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος δρόμος που του προσφέρει σημαντικές πιθανότητες για να βγει νικητής στο τέλος! Κι αυτό γνωρίζει πια ότι θα το καταφέρει μόνο με διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας με τους ξένους.

Τίποτα όμως, από όλα αυτά δεν περίμενε η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, για αυτό και είναι έκδηλη η αμηχανία τους! Αναζητώντας πατήματα για κριτική στο πρόσωπο του Φίλη και στο τι έλεγε ο Παπαδημητρίου και η Αχτσιόγλου!

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό όλο αυτό, δεν μένει παρά να σκεφτεί κανείς την κριτική της αντιπολίτευσης, αν ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει υπουργούς πρώην Πασόκους (βλ. Μαριλίζα, Τζουμάκα κ.ά) ή τον Φώτη Κουβέλη!

Ο Τσίπρας όμως έκανε κάτι μη αναμενόμενο, απάντησε ουσιαστικά στην καρδιά των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η προηγούμενη κυβέρνησή του… Έδωσε λύση στα σημεία που έπασχε και έφτιαξε ένα σχήμα με συγκεκριμένο στόχο και τεχνοκρατικά κριτήρια… Μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυναμική των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης.

Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι να δουλέψει το σχήμα και να παράγει έργο προς όφελος των πολιτών, αμβλύνοντας τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των ξένων!

The post Το κλείσιμο του ματιού στους θεσμούς αιφνιδίασε την αντιπολίτευση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα