Το ραδιόφωνο του Avopolis!

Tο πρώτο (από το 1996) και δημοφιλέστερο μουσικό site της χώρας, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, ετοίμασε το πιο ενδιαφέρον ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο που έχει αγκαλιαστεί ήδη από χιλιάδες Έλληνες που αγαπούν την καλή μουσική. 445.807 ήταν οι συνολικές ακροάσεις μέσα στον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στατιστικά που δίνει η πλατφόρμα του Radio Jar, μέσα από την οποία εκπέμπει.

Ποια είναι η διαφορά του με ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ραδιόφωνο;

•Είναι ένα

μουσικό ραδιόφωνο που στηρίζεται στο καλό γούστο και τη γνώση ανθρώπων της μουσικής, αυτή που έχει κάνει το www.avopolis.gr και το μουσικό περιοδικό SONIK, τα δύο πιο έγκυρα, αλλά και παράλληλα δημοφιλέστερα μέσα στον τομέα τους.

•Παίζει ένα μίγμα από –βασικά– καλή ποπ μουσική, σε όλες τις μορφές: Neo-soul, folk, indie, ηλεκτρονική, world, αλλά κομμάτια από το παρελθόν. Η βάση δίνεται στη σειρά, στη διαδοχή, κάνοντας την ακρόαση ένα διαρκές μουσικό ταξίδι, στο οποίο τα είδη δεν έχουν σημασία. Η βάση επίσης δίνεται στο να ξεκουράσει τα ταλαιπωρημένα αυτιά όσων ακροατών έχουν βαρεθεί να ακούν επαναλήψεις των ίδιων κομματιών ή –από την άλλη– κομμάτια που απλώς γεμίζουν το πρόγραμμα. Πολύ γνωστά κομμάτια σε σπάνιες διασκευές, εναλλακτικές εκτελέσεις, διαμαντάκια γνωστών ονομάτων που δεν έγιναν γνωστά στην ώρα τους αλλά θα αγαπηθούν, νέα κομμάτια, όλα, αυστηρά επιλεγμένα, αλλά και παράλληλα σε ποσότητα που δεν επιτρέπει επαναλήψεις, δένουν μαζί και συνιστούν ένα είδος μουσικού ραδιοφώνου που είναι μαζικό και εκλεκτικό μαζί, που μπορεί να ακουστεί από τον οποιοδήποτε διψά για καλή (και πάντα ραδιοφωνική) μουσική, όχι μόνο από τον φανατικό μουσικόφιλο.

•Γι’ αυτό: Τα κομμάτια επιλέγονται μέσα από ώρες ακροάσεων νέων κομματιών, αλλά και κομματιών από το παρελθόν που έρχονται στην επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία, της εξαντλητικής επιλογής, γίνεται έτσι κι αλλιώς, για να είναι επίκαιρα και ουσιαστικά τα Avopolis.gr και Sonik στο content τους, τώρα γίνεται επιπλέον και για το ραδιόφωνο. Πολλά δε από τα κομμάτια που έχουμε κατά καιρούς προτείνει από τα μέσα μας (ιδιαίτερα στο Sonik Download), έγιναν κατόπιν ραδιοφωνικές επιτυχίες.

· Εκπέμπει ζωντανά από το www.avopolisradio.gr , αλλά και από τα δύο site της Brainfood, www.avopolis.gr, www.allyou.gr, που σύνολο έχουν πάνω από 1 εκ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, οπότε ξεκινάει από μια τεράστια βάση χρηστών που όμως είναι στοχευμένοι.

· Υπεύθυνος του μουσικού προγράμματος είναι ο Τάσος Βογιατζής και στο κομμάτι της ροής είναι ο Ευθύμης Παρας. Μερικοί από τους παραγωγούς του σταθμού: Μιχάλης Πολυχρόνης (Kosmos, ErtOpen), Δημήτρης Λιλής, Βασίλης Σεβδαλής (DJ, Six D.O.G.S., πρώην Εν Λευκώ), Γιώργος Παπανικολάου (Αθήνα 9,84, Kiss), Αντώνης Μπίστας, Πέτρος Μακρής, Αναστασία Τουρούτογλου, Τάσος Μαγιόπουλος κ.α.

· Το κανονικό πρόγραμμα ξεκινά από τις 23 Φεβρουαρίου, μαζί με ένα πιο πλήρες site, στο www.avopolisradio.gr. Stay tuned!

The post Το ραδιόφωνο του Avopolis! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα