Το βελούδινο διαζύγιο με ΔΝΤ & οι πιέσεις σε Φώφη – Σταύρο για συνεργασία με Τσίπρα

ΜΜΕ και opinion leaders «ζυμώνουν» την ιδέα – Οι φράσεις κλειδιά σε στοχευμένα ακροατήρια

Ούτε οι ευρωπαίοι ούτε μια σημαντική μερίδα ελλήνων επιχειρηματιών έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να πιέσουν ώστε να μπουν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι.

Μετά από 7 χρόνια κρίσης και με το προσφυγικό ανοιχτό απειλώντας μια ολόκληρη ήπειρο, όλοι (ντόπιοι επιχειρηματίες και ευρωπαίοι, εσχάτως και οι ΗΠΑ), αναγνωρίζουν ότι η μοναδική λύση

για την Ελλάδα είναι: το «βελούδινο διαζύγιο» με το ΔΝΤ (κάτι που ήδη έχει δρομολογηθεί) και μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και νέους εταίρους τη Φώφη και το Σταύρο.

Όλοι πια εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα, τον προτιμούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την «ταραγμένη» ΝΔ (με το έκρυθμο μείγμα στους κόλπους της)… Και κυρίως αναγνωρίζουν ότι με την απαραίτητη βοήθεια και τη σχετική «καθοδήγηση» ο σημερινός πρωθυπουργός έχει τις δυνατότητες να τα βγάλει πέρα.

Οι opinion leaders έχουν πιάσει ήδη δουλειά… Αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, διατηρούν ακόμη ισχυρούς δεσμούς με τη βάση τους… Διακριτικά και σε στοχευμένα ακροατήρια «ζυμώνουν» την ιδέα για την ανάγκη δημιουργίας της νέας αυτής κυβέρνησης… Μιλώντας με όρους – όπως για παράδειγμα, να «Πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», να «Συνετίσουμε τους υπουργούς», να «Στρέψουμε την κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση» ή «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναδείξει από τη δεξαμενή της ευρύτερης Αριστεράς καλύτερο υλικό από το σημερινό» έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν το έδαφος.

Ωστόσο το σενάριο σκοντάφτει… Και σκοντάφτει σε ορισμένα πρόσωπα και σε ορισμένα – ισχυρά ακόμη, συμφέροντα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς και μια μικρή μερίδα, αλλά σημαντική των ΜΜΕ, δεν επιθυμούν αυτή τη νέα κυβέρνηση Τσίπρα με Φώφη και Σταύρο. Ενώ δεν έχουν πειστεί ούτε οι δύο τελευταίοι που γνωρίζουν ότι δύσκολα θα επιβιώσουν πολιτικά την επόμενη ημέρα σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

The post Το βελούδινο διαζύγιο με ΔΝΤ & οι πιέσεις σε Φώφη – Σταύρο για συνεργασία με Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα