Τρεις νέες συλλήψεις για την επίθεση στη Βοστώνη

Δύο φοιτητές από το Καζακστάν και ένας Αμερικανός, φίλοι του μικρότερου εκ των δύο αδερφών Τσαρνάεφ είναι στα χέρια των Αρχών στη Βοστώνη, καθώς όπως φαίνεται αφαίρεσαν αντικείμενα από το δωμάτιο του 19χρονου μετά την διπλή βομβιστική επίθεση στο διάσημο Μαραθώνιο της πόλης στις 15 Απριλίου και στη συνέχεια το απέκρυψαν κατά την εξέτασή τους από τους αστυνομικούς.

Ενα σακίδιο που «εξαφανίστηκε» και οι ψευδείς δηλώσεις στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες για όσα ακολούθησαν το μακελειό του Μαραθωνίου της Βοστώνης οδήγησαν τρια

ακόμη άτομα στα χέρια των Αρχών, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Η σύλληψή τους έγινε γνωστή αρχικά μέσω ενός λιτού μηνύματος στο λογαριασμό της αστυνομίας της Βοστώνης στο twitter, το οποίο ανέφερε ότι «τρεις επιπλέον ύποπτοι κρατούνται σε σχέση με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο. Θα ακολουθήσουν λεπτομερείς ανακοινώσεις».

Δύο συμφοιτητές του Τζοχάρ από το Καζακστάν

Πηγή από τις διωκτικές Αρχές είπε στο Reuters ότι οι δύο από τους συλληφθέντες είναι συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ στη Μασαχουσέτη. Κρατούνται από τις υπηρεσίες μετανάστευσης σχετικά με παραβιάσεις που σχετίζονται με την φοιτητική άδεια παραμονής τους στις ΗΠΑ. Η ίδια πηγή είπε ότι είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης και για ψευδείς καταθέσεις στους ερευνητές της υπόθεσης.

Η αστυνομία ερευνά εάν οι δύο συμφοιτητές του Τζοχάρ πέταξαν ένα σακίδιο πλάτης μετά από εντολή ή παράκλησή του μετά το μακελειό της 15ης Απριλίου. Μάλιστα, το Reuters σημειώνει σχετικά ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν προηγηθεί εκτεταμένες έρευνες των αρχών στις χωματερές της νοτιοανατολικής Μασαχουσέτης. To CNN εξάλλου ανέφερε ότι και οι τρεις αφαίρεσαν πράγματα από το δωμάτιο του Τζοχάρ μετά από δική του εντολή.

Δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων που φέρεται ότι ονομάζεται Ντίας Καντιρμπαγιέγιε, είπε ότι ο πελάτης του κρατείται για παραβίαση των όρων της φοιτητικής βίζας του. Δεν είναι «στόχος» της έρευνας για την βομβιστική επίθεση, όπως είπε ο Ρόμπερτ Σταλ, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση. Ο πελάτης του «συνεργάζεται πλήρως» με τις Αρχές και «θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του στο Καζακστάν».

Αμερικανός ο τρίτος συλληφθείς

Το τρίτο άτομο που συνελήφθη είναι αμερικανικής υπηκοότητας και επίσης ερευνώνται οι πράξεις του μετά την βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με πηγή από τις διωκτικές Αρχές.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Κάθριν Σι είπε τηλεφωνικά στο Reuters ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος παραπάνω λεπτομέρειες, καθώς τα γεγονότα «είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή».

Οι δύο χύτρες ταχύτητας που εξερράγησαν κοντά στο σημείο του τερματισμού του Μαραθωνίου στις 15 Απριλίου άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και 264 τραυματίες.

«Στα αζήτητα» το πτώμα του Ταμερλάν

Οι Αρχές μέχρι τώρα είχαν συνδέσει με τη διπλή βομβιστική επίθεση τους αδερφούς Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ που είχαν καταγραφεί από διάφορες κάμερες ασφαλείας να αφήνουν σακίδια στα σημεία της έκρηξης. Ο εντοπισμός τους ξεκίνησε με την αιματηρή συμπλοκή στο πανεπιστήμιο του MIT λίγα 24ωρα αργότερα.

Ο 19χρονος Τζοχάρ νοσηλεύεται φρουρούμενος μετά την απαγγελία σειράς κατηγοριών που μπορούν να οδηγήσουν ως την θανατική ποινή.

Ο 26χρονος Ταμερλάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία τρεις ημέρες μετά τις εκρήξεις.

Το πτώμα του παραμένει στο νεκροτομείο της πόλης, καθώς κανείς δεν το έχει ζητήσει, ανακοινώθηκε νωρίτερα από την ιατροδικαστική υπηρεσία. Ο εκπρόσωπος Τύπου είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο αίτημα από την οικογένεια.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα