Τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό για το πρόγραμμα των 400.000 ανέργων

Νέες αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση να απομακρύνει τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.

Η κίνηση έρχεται μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, η οποία επίσης έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ζητούν να υπάρχει προσυνεννόηση για τέτοιου είδους κινήσεις της κυβέρνησης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της

ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να γίνονται μονομερείς ενέργειες σε μια τρικομματική κυβέρνηση. Πάντως, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πίσω από την αντιπαράθεση κρύβεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζουν αμετάκλητη την απόφαση απομάκρυνσης του κ. Κικίλια προαναγγέλλοντας την αντικατάστασή του με υπουργική απόφαση στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας από τη στιγμή που ο ίδιος δεν υποβάλει παραίτηση.

Από το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζεται στον κ. Κικίλια «αδυναμία συνεργασίας» και «αυτονόμηση», ενώ από την πλευρά της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου εξαπολύονται βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου για προσπάθεια απόλυτου ελέγχου του Οργανισμού που διαχειρίζεται το πρόγραμμα απασχόλησης 400.000 ανέργων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης σχολίασε την κόντρα μέσω twitter, λέγοντας: «Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα».


Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα