Τσίπρας: Οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για πλειστηριασμούς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί, καθώς στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται τίποτα για προστασία των κόκκινων δανείων από funds που θέλουν να τα αγοράσουν.

Κάλεσμα στους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τη γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί, καθώς στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται τίποτα για προστασία των κόκκινων δανείων από funds που θέλουν να τα αγοράσουν, ενώ δεν ορίζει καμία πρόβλεψη για το λεγόμενο νόμο Παπαθανασίου, που προέβλεπε προστασία για χρέη προς τις τράπεζες έως 200.000 ευρώ.

«Αδιανόητο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο είπε ότι «δεν μπορεί να παίζουμε κρυφτούλι και να κρύβουμε την παράταση της ομηρίας των δανειοληπτών. Κάθε βουλευτής να αναλάβει την ευθύνη του».

Από την πλευρά της, και η κ. Καλαποθαράκου κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς οι οποίοι όπως είπε «στην πραγματικότητα απελευθερώνονται».
Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα