Τσίπρας: Το success story κωδική ονομασία για το νέο μνημόνιο

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι «προλειαίνει

το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο που είναι έτοιμος να υπογράψει.

»Το περίφημο ‘success story’ δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «καταστροφική» την πολιτική της κυβέρνησης και «έγκλημα» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιμένει σε αυτή την πολιτική. «Με την επιλογή του αυτή ο κ. Σαμαράς αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση» συμπλήρωσε.

«Ή κάποιος πιστεύει στα αλήθεια ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ύφεσης, όσο συνεχίζονται τα μνημόνια, τη στιγμή μάλιστα που αυτό έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από τον κ. Σαμαρά, από το Νοέμβριο του 2012. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός δε σας ρώτησε. Επέλεξε να περιγράψει μελλοντικούς παραδείσους, όταν η χώρα ζει μια κόλαση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «σταθερή πολιτική επιλογή» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως είπε «δεν είναι στόχος για την επίτευξη του οποίου θα συνεχίσουμε μια πολιτική διάλυσης της οικονομίας.

»Στον αντίποδα του μνημονιακού παραλογισμού, εμείς έχουμε σχέδιο να πετύχουμε βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, όχι σπέρνοντας την καταστροφή, αλλά με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη Ανακόπτοντας τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα» πρόσθεσε.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα