Βαλς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

Τσίπρας: Η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό μας - Οι κοινές δηλώσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω στην Ελλάδα τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Μανουέλ Βαλς, με τον οποίο είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για όλο το φάσμα των διμερών μας σχέσεων. Και βεβαίως να ενισχύουμε περαιτέρω τις ελληνογαλλικές

σχέσεις. Πρόκειται για στέρεες σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και βαθιάς εκτίμησης, που βασίζονται σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς.

Οι δύο λαοί μας μοιράζονται κοινές αξίες και Ιστορία.

Και η σχέση αυτή αντιστοιχίζεται πλήρως και σε πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο, ιδιαίτερα δε τον τελευταίο χρόνο.

Στις δυσκολίες στηρίζουμε και έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλον, ακόμα και όταν οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται.

Δεν ξεχνάμε, δεν μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε, ότι πέρσι το καλοκαίρι, η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στον ελληνικό λαό, αποκρούοντας εκβιασμούς και ακρότητες οι οποίες, με αφετηρία την Ελλάδα, έθεταν σε κίνδυνο τη συνοχή ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Καταφέραμε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό τον περασμένο Ιούλιο, ο οποίος άνοιξε το δρόμο στη σημαντική απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα πριν από λίγες μέρες, στις 24 Μαΐου.

Μια απόφαση, η οποία σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για την ελληνική οικονομία μας.

Για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, η στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης ήταν, για μία ακόμα φορά, ιδιαίτερα σημαντική.

Η απόφαση για την απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών.

Εμπιστοσύνη που θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και με μια σειρά αναγκαίων ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που έχουμε σκοπό να βάλουμε μπροστά το επόμενο διάστημα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και των φορολογικών μηχανισμών, την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, για παράδειγμα, εμπεδώνει τη φορολογική σταθερότητα σε χρονικό ορίζοντα 12ετίας για τους επενδυτές, έργων άνω των €20 εκατ. ευρώ επιτρέποντας την αδειοδότησή τους με αξιόπιστες αλλά κυρίως με ταχύτατες διαδικασίες.

Τέτοιες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν ώθηση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και να επιταχύνουν τη αναπτυξιακή στροφή της ελληνικής οικονομίας.

Και σε αυτόν τον τομέα – των μεταρρυθμίσεων – ιδιαίτερα στη δημόσια διοίκηση, θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με τη γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να αξιοποιήσουμε τη τεχνογνωσία της.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνυπογράψαμε, πριν από λίγο, με τον Πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, έναν οδικό χάρτη που δίνει σάρκα και οστά στην κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Γαλλίας του περασμένου Οκτωβρίου, βάζοντας προτεραιότητες και άξονες δράσεις στη συνεργασία μας σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Στις επενδύσεις σε ελληνικές υποδομές, στη δημιουργία ελληνογαλλικών κοινοπραξιών σε τρίτες χώρες στην ευρύτερη περιοχή και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων χρηματοδότησης στην ελληνική οικονομία.

Στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην ενέργεια, στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό, στην ανάπτυξη των ιστορικών πολιτιστικών και μορφωτικών μας σχέσεων, στην έρευνα και τις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, με τον Γάλλο Πρωθυπουργό συζητήσαμε για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας ότι έχουμε κοινές αναλύσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης από την οποία διέρχεται αυτήν την περίοδο η Ευρώπη. Κρίση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, κρίση οικονομική από την οποία δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει και βεβαίως, την προσφυγική κρίση.

Τονίσαμε την ανάγκη να υπάρξουν αποφασιστικές, προοδευτικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, που να διαφυλάσσουν τόσο την Ευρώπη, όσο και τις αξίες της και να αποτελούν ανάχωμα στις δυνάμεις της άκρας δεξιάς που σήμερα αποτελούν μια κοινή απειλή για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Συμφωνήσαμε, παράλληλα, με τον Γάλλο Πρωθυπουργό να εντείνουμε τη συνεργασία μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη για την προοπτική μιας δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης.

Είναι αδήριτη ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, όπου ο νεοφιλελευθερισμός περιορίζει δραστικά τη δυνατότητα για άσκηση προοδευτικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο.

Και βέβαια, συμφωνήσαμε να συντονίσουμε ακόμα περισσότερο τις δράσεις μας στο ζήτημα της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου και επενδύσεων, στη γνωστή σε όλους (TTIP).

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου χωρίς δίκαιους κανόνες.

Πρέπει να αρνηθούμε την κατάργηση της προστασίας προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης και προϊόντων ονομασίας προέλευσης και να προστατέψουμε τα δικαιώματα των καταναλωτών και των κρατών, έναντι των πολυεθνικών.

Πιστεύω ότι η λέξη-κλειδί στην αντιμετώπιση της πολυεπίπεδης κρίσης στην Ευρώπη είναι η λέξη αλληλεγγύη και στο πλαίσιο αυτό, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω θερμά τη Γαλλία και για τη στήριξή της και στη προσφυγική κρίση.

Διότι, η Γαλλία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή χώρα που έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Είναι η χώρα που ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής σε αυτή τη διαδικασία των relocation, της μετεγκατάστασης θα δέχεται 400 πρόσφυγες το μήνα. Και βεβαίως αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία δίνει το παράδειγμα και σε άλλους ευρωπαϊκούς εταίρους που επιμένουν να απορρίπτουν οποιαδήποτε συμμετοχή στη διαδικασία του relocation, των μετεγκαταστάσεων. Και ελπίζω ότι το πνεύμα αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Γαλλία, να μεταφερθεί και στη συζήτηση για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, όπου έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να οικοδομήσουμε ένα νέο, δίκαιο πλαίσιο ευρωπαϊκού ασύλου.

Με τον Γάλλο Πρωθυπουργό συζητήσαμε επίσης και για την ευρύτερη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας εκφράζοντας την υποστήριξή μας στη Συμφωνία του Μαρτίου.

Καλωσορίσαμε, στο πλαίσιο αυτό, τη δραστική μείωση των ροών και βεβαίως πάνω από όλα τη δραστική μείωση των ανθρώπινων απωλειών, των θανάτων στο Αιγαίο. Και βεβαίως αυτό χάρη στις σημαντικές προσπάθειες που έχουν καταβάλλει και οι ελληνικές και οι τουρκικές Αρχές αλλά και η FRONTEX.

Και συζητήσαμε για την ανάγκη η συμφωνία αυτή να συνεχίσει, να μην υπάρχουν αναταράξεις και να προχωρήσει η διαδικασία επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία, προς την Ευρώπη.

Υπογραμμίσαμε, παράλληλα, και την ανάγκη να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, χωρίς προσκόμματα.

Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την κατάσταση στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υποστηριχθεί ενεργά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε διπλωματική πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά και ένα νέο πλαίσιο ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής πολιτικής για τις χώρες που επωμίζονται τα μεγαλύτερα βάρη ροών, στην ευρύτερη περιοχή.

Συμφωνήσαμε, παράλληλα, στην ανάγκη για ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ώστε να μην επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες που είδαμε πριν από λίγους μήνες στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Τέλος κουβεντιάσαμε με τον Γάλλο Πρωθυπουργό και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τονίσαμε τη στήριξή μας στις διακοινοτικές συνομιλίες για την επίτευξη μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, επί τη βάσει των Αποφάσεων του ΟΗΕ και του κεκτημένου της ΕΕ.

Λύση που όπως έχω επανειλημμένως υπογραμμίσει, δεν μπορεί παρά να περιέχει την κατάργηση αυτού του αναχρονιστικού πλαισίου των εγγυήσεων.

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτή, καλωσόρισα τη διεθνή πρωτοβουλία της Γαλλίας για την επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για το Παλαιστινιακό.

Μία προοπτική που, ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας τόσο με την Παλαιστίνη όσο και με το Ισραήλ. Είναι μια προοπτική που έχουμε υποστηρίξει σταθερά και ενεργά και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε διαθέσιμοι να συμβάλουμε.

Κλείνοντας, επιτρέψτε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Βαλς για τη διαρκή υποστήριξη της Γαλλικής κυβέρνησης σε δίκαιες ελληνικές θέσεις και για την επιβεβαίωση της ουσιαστικής μας συνεργασίας, με την επίσκεψη αυτή.

Το γεγονός ότι αυτή η επίσκεψη διεξάγεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Γαλλία, πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε όσο είμαστε μέσα, ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει 6 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αντιλαμβάνεστε το γεγονός ότι, σε μια δύσκολη στιγμή ο Μανουέλ επέλεξε να μην αναβάλλει αυτή την επίσκεψη, αλλά να είναι εδώ, φανερώνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για τη Γαλλία.

Και θέλω, Μανουέλ, να σε διαβεβαιώσω, ότι ακόμα περισσότερο σημαντική είναι η Γαλλία για την Ελλάδα.

Θέλω, λοιπόν, να σε ευχαριστώ που είσαι σήμερα εδώ και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά και να ξεπεραστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

ΜΑΝΟΥΕΛ ΒΑΛΣ: Σε ευχαριστώ Αλέξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ θερμά και πολύ φιλικά τον Αλέξη Τσίπρα για την υποδοχή του σήμερα το πρωί εδώ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαμε εκτενείς συνομιλίες. Συναντηθήκαμε και χθες το βράδυ, είχαμε δείπνο εργασίας με την παρουσία του Μισέλ Σαπέν και του Αλέν Ντενίρ και οι ενδελεχείς μας συζητήσεις, μας επέτρεψαν να αναφερθούμε διεξοδικά σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν: Τα διεθνή, τα ευρωπαϊκά και τα διμερή. Και θα επανέλθω σε κάποια θέματα που ανέφερε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Θα αρχίσω τώρα από εκεί που τελείωσες Αλέξη. Παρακολουθώ την κατάσταση που μας απασχολεί εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων στο Παρίσι, κυρίως με την υπερχείλιση του Σηκουάνα, τόσο στην περιοχή του Παρισιού, όσο και στην Τουρ, όπου τα πράγματα είναι δύσκολα. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο 20.000 άτομα με την παρέμβαση των δημοσίων υπηρεσιών διάσωσης προληπτικά έχουν απομακρυνθεί και στο Παρίσι έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα κυβερνητικά προγράμματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Πρέπει να σας πω ότι ενδεχομένως το ύψος των υδάτων θα ξεπεράσει τα 6 μέτρα στον Σηκουάνα και ίσως να το ξεπεράσουμε. Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι υπεύθυνες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία –επαναλαμβάνω- δυστυχώς μπορεί να διαρκέσει ακόμη πολύ. Ο καθ` ύλην αρμόδιος υπουργός θα παρέμβει σε λίγη ώρα στο Παρίσι και όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όλες οι υπηρεσίες του κράτους επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων συντονίζουν τη δράση τους και εγώ ενημερώνομαι συνεχώς. Το απόγευμα μόλις φθάσω στη Γαλλία θα επισκεφθώ τις πληγείσες περιοχές στο Παρίσι και την Εσόν.

Αγαπητέ Αλέξη, ήρθα να σας συναντήσω στην Αθήνα με ένα πολύ απλό μήνυμα: Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Η γαλλική κυβέρνηση είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, που χρειάστηκε μεγάλο θάρρος και επιμονή, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κατάσταση δύσκολη. Μια κατάσταση δύσκολη για τους Έλληνες.

Πριν από ένα χρόνο, ενώ κάποιοι στην Ευρώπη φαντάζονταν ότι η Ελλάδα δεν είχε τη θέση της στην Ευρωζώνη, η Γαλλία με όλο το βάρος που διαθέτει και με όλη την ενέργειά του ο Πρόεδρος Ολάντ έκανε ό,τι μπορούσε, ώστε να παραμείνουν μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωζώνης οι Έλληνες. Και εμείς πρέπει να πω ότι είχαμε βαρύνουσα άποψη, διότι πιστεύουμε ότι η Ευρώπη, η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα, η Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, το Σένγκεν χωρίς την Ελλάδα θα ήταν μια άλλη αντίληψη της Ευρώπης που δεν συμμεριζόμαστε.

Με τον Αλέξη Τσίπρα, βεβαίως, μιλήσαμε επί μακρόν για την ενίσχυση της Ευρώπης προς την Ελλάδα. Ολοκληρώθηκε ένα στάδιο σημαντικό και προχωρούμε τώρα με τη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τις χώρες της Ευρωζώνης. Και θέλω να χαιρετίσω όλως ιδιαιτέρως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Μισέλ Σαπέν. Έτσι, ξέρουμε ότι η επόμενη δόση της οικονομικής ευρωπαϊκής βοήθειας θα χορηγηθεί πολύ σύντομα και θα μπορέσει να ευρεθεί –ελπίζουμε- σύντομα λύση για το θέμα του χρέους της Ελλάδας. Εμείς επιθυμούμε μια τέτοια συμφωνία. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ώστε να μπορέσει να καταλήξει αυτή η συμφωνία και παίξαμε το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ των Ευρωπαίων.

Διότι αρχίζει τώρα μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, που της επιτρέπει να κοιτάει με ελπίδα προς το μέλλον της, με περισσότερη εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να βρει το δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς τους επιχειρηματίες: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και μια αντιπροσωπεία επενδυτών και επιχειρηματιών θα έλθει το φθινόπωρο στην Ελλάδα και θα είμαστε παρόντες σε πολλούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, αλλά και σε νέους τομείς, όπου οι γαλλικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι στην Ελλάδα και δεν έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης θα μπορέσουν να συμμετάσχουν πλήρως στην ανάπτυξη μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης.

Θα πρέπει, όπως προανέφερα, η συμφωνία που επιτεύχθηκε, να αναγνωρίσουμε ότι οφείλεται πρώτα απ` όλα στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που υπέστη. Αλλά αναγνωρίζουμε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπόρεσε να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να γίνουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και να πείσει την ελληνική Βουλή να τις εγκρίνει.

Θα ήθελα, λοιπόν, να χαιρετίσω τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του που μπόρεσαν να ηγηθούν όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων, καθώς και να χαιρετίσω το κουράγιο όλων των Ελλήνων.

Επίσης, πρέπει να πω ότι μιλήσαμε διεξοδικά για τα θέματα των μεταναστών και προσφύγων. Και πάλι χαιρετίζουμε τη θέση της Ελλάδας, που σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες μπόρεσε να αντιμετωπίσει αυτή τη μεταναστευτική κρίση μεγάλης εμβέλειας. Και θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως σε όλους όσοι ζουν στα ελληνικά νησιά για τη φιλοξενία τους, για την αλληλεγγύη που επέδειξαν και να προσθέσω ότι η κοινή μας προτεραιότητα είναι να τεθεί πλήρως σε εφαρμογή η συμφωνία της 18ης Μαρτίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Πρέπει όλοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και οι Τούρκοι.

Είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Γαλλία είναι στη διάθεση της Ελλάδας για να τη βοηθήσουμε να αντιμετωπίσει αυτή τη μεταναστευτική κρίση. Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώθηκαν κατά πολύ οι μεταναστευτικές ροές, είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για να χειριστούμε θέματα που άπτονται της επίλυσης της κρίσης, θέματα φύλαξης συνόρων και επίσης να επιταχύνουμε τους ρυθμούς επανεγκατάστασης στη Γαλλία των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το κάνουμε αυτό με ρυθμούς υποδοχής 400 προσφύγων κάθε μήνα. Και σήμερα το πρωί πρέπει να πω ότι συναντήσαμε και εκπροσώπους ΜΚΟ με τη βοήθεια του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα για τη χορήγηση και ανθρωπιστικής βοήθειας, δεδομένου ότι διάφορες ΜΚΟ βοηθούν τις ελληνικές Αρχές για τα θέματα των προσφύγων και μεταναστών.

Πρέπει ακόμα να σας πω ότι η ασφάλεια των κοινών μας συνόρων, των ευρωπαϊκών συνόρων είναι πολύ σημαντική για μας και ξέρουμε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή η Ελλάδα, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει, λοιπόν, να της δοθεί οποιαδήποτε βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Και κυρίως πρέπει να πω ότι μεταφέρω στην Ελλάδα μήνυμα εμπιστοσύνης. Μήνυμα εμπιστοσύνης στη δυναμικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, όπως το απέδειξε τους τελευταίους μήνες. Μήνυμα εμπιστοσύνης για το μέλλον της Ελλάδας και για τις πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρα σας χάρη στη νεολαία της, τον πολιτισμό της, την οικονομία της, η οποία θα τεθεί τώρα σε νέα τροχιά. Και αυτό αποδείχθηκε με την υπογραφή του οδικού χάρτη που υπογράψαμε. Το ξέρουμε, συμμεριζόμαστε, όπως και η Ελλάδα, τις ίδιες αξίες για την Ευρώπη, το ίδιο όραμα.

Θέλουμε να υπάρξει ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και πρέπει από κοινού να ενεργήσουμε, ώστε η εταιρική σχέση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας να περάσει σε μια νέα φάση. Για ποιο λόγο; Διότι πρέπει να πω ότι η σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας είναι μια σχέση μακραίωνη και προς τον σκοπό αυτό οι δύο κυβερνήσεις εργάζονται από κοινού.

Και πρέπει να επαναλάβω ότι ποτέ δεν έλειψε από το πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία, κυρίως σε στιγμές δύσκολες και ιδιαιτέρως στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης. Πάντα λοιπόν όπως και σήμερα μπορούν να υπολογίζουν οι Έλληνες στη φιλία μας και τη στήριξή μας. Και το είπα και στη Γαλλική Σχολή Αρχαιολογίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο όταν συνάντησα τους φοιτητές, ότι η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας είναι πολύ σημαντική εδώ. Και είδαμε και την αναμνηστική πλακέτα του 1906 που μας θυμίζει τη σύσταση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας εδώ στην Ελλάδα. Και είναι αυτά τα οποία αναφέραμε επίκαιρα ακόμη και σήμερα. Η Γαλλική Σχολή έγινε όχι μόνο ως ένδειξη της πρακτικής αναγνώρισης του θαυμασμού προς την Ελλάδα της αρχαιότητας, αλλά και προς τη σημερινή Ελλάδα. Και ασφαλώς, πρέπει να συνοδεύσουμε τα λόγια μας με πράξεις συγκεκριμένες.

Σας ευχαριστώ.

The post Βαλς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
ελλαδα, για μας, σας ευχαριστώ, τσιπρας, γαλλια, καλοκαιρι, μαΐου, νέα, βουλη, αδήριτη, σημαίνει, συμμετοχή, αιγαιο, frontex, νατο, λιβυη, οηε, λύση, δραση, αθηνα, οφείλεται, μκο, enimerosi24, σταση εργασιας, μετρο, φορολογικη δηλωση 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, κοινωνικη συμφωνια, enimerosi24, χωρες, το θεμα, αφγανισταν, βημα, εικονες, επικαιρα, θαρρος, θεμα, ιρακ, ισραηλ, μκο, νησια, οηε, οικονομια, πλαισιο, σημερινη, υψος, φιλια, χρυση ευκαιρια, ωθηση, ωρα, αγροτικη, αδήριτη, αλληλεγγυη, αξονες, εβδομαδες, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γαλλικο ινστιτουτο, γεγονος, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωσεις, διοικηση, δοθει, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ευρω, ειρηνη, ελπιδα, εβδομαδα, ενεργεια, ενεργα, επενδυσεις, ερευνα, ευρωπη, ζωνη, ιδιο, υπηρεσιες, θυμιζει, κυβερνηση, κλιμα, λύση, λογια, μαΐου, μαξιμου, μηνες, μειωση, νατο, νεολαια, ομαδα, παντα, οικογενεια, οραμα, οστα, οφείλεται, παλαιστινη, παρισι, υπογραφη, προγραμματα, πρωι, ροες, ρολο, σενγκεν, συζητηση, συντομα, σειρα, συμμετοχή, συρια, τουρκια, φθινοπωρο, φορολογικη, φορα, χρυση, χαρα, ασφαλεια, δικαιωματα, εφαρμογη, ελληνικα, ενωση, εθνικο, frontex, για μας, ηρθα, χωρα, ιδιαιτερα, μια φορα, μπροστα, σημαίνει, θελω να, θεματα, θεσεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα