Βενιζέλος: Πρόσκληση διαλόγου, όχι διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, η Κεντροαριστερά

Η Κεντροαριστερά είναι μία πρόσκληση διαλόγου για την ανασυγκρότηση του χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, όχι μία πρόταση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος. Κανείς δεν αμφισβήτησε -είπε-

τα σύμβολα, το όνομα και την υπόσταση του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε στην επιστολή στελεχών του κόμματος τονίζοντας ότι από τότε που ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία ποτέ δεν εφαρμόστηκε ούτε μια απόφαση ακέραια, παρότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συλλογικά. Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά, αγωνίζεται και πετυχαίνει -πρόσθεσε- θρυμματίζεται επικοινωνιακά.

«Ποτέ, μα ποτέ, από τότε που έγινα πρόεδρος δεν μπορέσαμε ενωμένοι με ακέραιο τρόπο να υλοποιήσουμε μια συλλογική μας απόφαση που λάβαμε ακόμα και σε συνέδριο. Νομοσχέδια που έγιναν νόμοι ανυψώθηκαν σε κατηγορία ταμπού και διασπούμε τη στάση μας για να προστατεύσουμε τοτέμ και ταμπού», σημείωσε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις πως το κόμμα χάνει την ταυτότητά του, είπε: «Υπάρχει και η θεωρία της παρθενίας, το αειπάρθενο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ χάσαμε την αυτοτέλεια μας; Όταν συμμετείχαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβερνήσαμε ακόμα και με τον ΛΑΟΣ; Όταν συγκυβερνήσαμε με τη ΔΗΜΑΡ; Τίνος είναι η στρατηγική που εφαρμόζεται; Αν συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους δεν θα χάσουμε την αυτοτέλεια μας;».

Παράλληλα, ανέβασε τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε πως καλλιεργεί τον εκχυδαϊσμό, τον εκφασισμό και -ζητώντας συγγνώμη για τον όρο- «τον εκτσογλανισμό της κοινωνίας». «Αν το παλιό είναι το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και το νέο είναι το ψέμα και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, αλίμονο στη χώρα», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα μετά τις γιορτές για τον δημοσιονομικό σχεδιασμό των επόμενων ετών χωρίς νέα μέτρα, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι για τις προεδρικές εκλογές του 2015 χρειάζεται ένα πρόσωπο που να ενώνει, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε μία προσωπική αναφορά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Ανέλαβα την ηγεσία σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και βρίσκομαι εδώ για λόγους ανάγκης. Το βάρος που σηκώνω δεν μου αναλογεί προσωπικά και δεν έχω μιλήσει διεξοδικά για αυτό. Έχω ανεξάντλητα αποθέματα αντοχής γιατί το κίνητρο μου είναι ιστορικό. Όποιος δεν καταλαβαίνει το επίπεδο της παραταξιακής ευθύνης ας ανοηταίνει και ας ασχημονεί αλλά δεν με αγγίζει. Το ζητούμενο είναι να συναντηθούμε με όσους έχουν το ίδιο αίσθημα ευθύνης».
Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα