Βίντεο με νεοσύλλεκτους στα τάγματα εφόδου έχουν οι ανακρίτριες

Βίντεο από ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στα «τάγματα εφόδου» και εκπαίδευση με αληθινά όπλα φαίνεται να περιέχεται πλέον στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής με υλικό που έφτασε από την Αντιτρομοκρατική από τα σπίτια τριών βουλευτών στις ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Ένα βίντεο, που προέρχεται από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των βουλευτών, δείχνει να παρευρίσκεται στα γυμνάσια ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής,

ήδη κατηγορούμενος.

Στο μεταξύ ο σκληρός δίσκος που θα δοθεί στους συνηγόρους τη Δευτέρα περιέχει αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στικάκια ακόμα και τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες έχει γίνει άρση του απορρήτου, ενώ υπάρχουν ακόμα και σβησμένα αρχεία που είχαν αναρτηθεί και έχει εντοπιστεί το πότε αφαιρέθηκαν.

Τον Ιανουάριο οι απολογίες

Τον Ιανουάριο του 2014 θα απολογηθούν τελικά οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας. Και οι ανακρίτριες πήραν χθες, Παρασκευή, το υλικό που συγκέντρωσε η Αντιτρομοκρατική και θα το επεξεργαστούν σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υλικό προκύπτουν άφθονα στοιχεία από επικοινωνίες και άλλες ηλεκτρονικές καταχωρήσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Μάλιστα έχουν ειδοποιηθεί οι συνήγοροι για να παραλάβουν το υλικό σε μορφή dvd.

Αίτημα αναβολής επρόκειτο να υποβληθεί και από τον συνήγορο του Στ. Μπούκουρα. Και οι τρεις πάντως κατηγορούνται για την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ανακρίτριες: «Όψιμη η αλλαγή στάσης του Χρ. Παππά»

Οι δύο ανακρίτριες εν τω μεταξύ απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά με το σκεπτικό ότι «άλλαξε όψιμα τη στάση του απέναντι στον Χίτλερ και ότι η ιδεολογία του δεν θα τους αφορούσε αν δεν οδηγούσε σε διάπραξη εγκλημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» που του αποδίδουν. Επίσης αναφέρουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ήταν επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Πυρετωδώς συνεχίζονται και οι έρευνες για τις 34 υποθέσεις που έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια των δύο ανακριτριών από όλες τις Εισαγγελίες της χώρας.
Παπαδάκου Γιάννα
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα