Βρέφος ακρωτηριάστηκε από λάθος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός», της Λέσβου, βάσει του οποίου φοιτήτρια νοσηλευτικής ακρωτηρίασε κατά λάθος ένα βρέφος, κόβοντας κομμάτι από το δάχτυλό του, το οποίο στη συνέχεια πέταξε χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βρέφος νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και θα έπαιρνε εξιτήριο αφού είχε διαπιστωθεί ότι ήταν υγιές.

Με εντολή της

προϊσταμένης του Τμήματος, μια φοιτήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής πήγε για να βγάλει τον ορό από το βρέφος και, προφανώς λόγω λανθασμένων χειρισμών, αφαιρώντας τον ορό ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας την πρώτη φάλαγγα δακτύλου του χεριού του.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, η φοιτήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή και παρέδωσε στους γονείς το βρέφος χωρίς να τους ενημερώσει για το περιστατικό.

Όταν οι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι τους, έκπληκτοι διαπίστωσαν την επίδεση στο χέρι και στη συνέχεια την πληγή. Αμέσως επέστρεψαν στο Νοσοκομείο, αλλά εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι ειδικευόμενοι γιατροί που εξέτασαν το περιστατικό δεν κάλεσαν ειδικευμένο γιατρό και συνέστησαν στους γονείς να πάρουν το παιδί και να φύγουν, λέγοντάς τους ότι «δε γίνεται τίποτα».
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου και αναμένονται εξηγήσεις για το συμβάν.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα