Βρετανικό σχέδιο αποτροπής μεταναστευτικού κύματος σε περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σε συνέντευξη της στην Telegraph ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επείγουσας αντιμετώπισης ενός πιθανού μεταναστευτικού κύματος Ελλήνων και άλλων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση που καταρρεύσει το κοινό νόμισμα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυξάνονται συνεχώς οι ανησυχίες για το τι μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και αναγκαστεί να βγει από το ευρώ. Εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να

χάσουν τις δουλειές τους και να σκεφτούν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, ενώ η κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Η υπουργός είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί ήδη τις τάσεις για να προσδιορίσει αν αυξάνεται η μετανάστευση από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης μετανάστευσης, η υπουργός προσθέτει ότι «είναι δύσκολο να προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί αυτό στις επόμενες εβδομάδες».

Στην ερώτηση αν επεξεργάζονται σχέδια επείγοντος ελέγχου της μετανάστευσης, η κ. Μέι απαντά: «είναι αλήθεια ότι κάνουμε κάποιο σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης πάνω σε αυτό και αυτό είναι μια συνεχής εργασία».

Η Telegraph σημειώνει ότι ο έλεγχος θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιβολή περιορισμών στους ανθρώπους που αναζητούν εργασία στη Βρετανία, οι οποίοι θα αναγκάζονται να κάνουν αίτηση για βίζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα