Ξεκίνησε η σύσκεψη στο Προεδρικό για την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, τον Ιούνιο. Στη σύσκεψη δεν θα παραστεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος,

ο οποίος σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον αποκλεισμό του από τη σύσκεψη της Τρίτης.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των αρχηγών για το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης σε έναν από τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων.

Πρόκειται για τους: Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένο (ΣτΕ) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Διαφωνίες καταγράφονται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ΝΔ επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20 και 21 Μαΐου, στην οποία δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει εντολή στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στη σύσκεψη με πρόταση για «πάγωμα» των νόμων που προβλέπουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και ιδιωτικοποιήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προσέρχεται, κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη δικές του προτάσεις για τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η ημερομηνία των εκλογών, με πιθανότερη αυτή της 17ης Ιουνίου.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα