Ύποπτος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και ο 20χρονος κρατούμενος της Κοζάνης

Τα αποτυπώματα του 20χρονου συλληφθέντα για τις ληστείες στην Κοζάνη ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο διαμερίσματα, στην Καλλιθέα και το Βόλο, που χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν αυτού, ο 20χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εφέτη ανακριτή με αρμοδιότητα τα θέματα τρομοκρατίας.

Παράλληλα, σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο τη Δευτέρα παραπέμφθηκαν ο 25χρονος και ο 22χρονος εις βάρος

των οποίων εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Οι δύο νεαροί είναι κατηγορούμενοι στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Εφετείο Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η διαδικασία διήρκεσε 10 έως 15 λεπτά και οι κατηγορούμενοι δεν εισήλθαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, παρά μόνο οι δικηγόροι τους.

Όσον αφορά τον 24χρονο συλληφθέντα για τις ληστείες στην Κοζάνη η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια του 24χρονου καταγγέλλει βασανισμό του από τις αστυνομικές αρχές στην Κοζάνη και η δικηγόρος του υπέβαλε αίτημα μεταφοράς του σε νοσοκομείο, προκειμένου να τεθεί άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε επί ώρες στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και με δεμένα τα μάτια. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, ο 24χρονος παρουσιάζει αιματουρία και έντονες ζαλάδες.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα