Ζωγραφίζουν τα άδεια μαγαζιά για να μην πάθουν… κατάθλιψη οι G8

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν οι τοπικές αρχές για να κρύψουν την μιζέρια των κλειστών, λόγω κρίσης, καταστημάτων της επαρχίας Fermanagh στη Βόρεια Ιρλανδία ενόψει της επικείμενης άφιξης των G8 στις 17 και 18 Ιουνίου.

Προκειμένου να κρύψουν τα «σημάδια» της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος, κάλυψαν με πανό, ζωγραφιές και ταπετσαρίες τα μαγαζιά και τις εγκαταλελειμμένες οικοδομές που δεν θα

γίνουν ποτέ σπίτια λόγω της οικονομικής αδυναμίας των ιδιοκτητών τους.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς οι τοπικές αρχές ζωγράφισαν ψεύτικες βιτρίνες και κάλυψαν εγκαταλελειμμένα καταστήματα με τεράστια πανό ενώ ξόδεψαν περίπου 2 εκατ. λίρες την τελευταία διετία για να γκρεμίσουν κτήρια και να βελτιώσουν την εικόνα άλλων, ώστε να δημιουργήσουν πιο «ελκυστικές περιοχές».

Σε ένα δρόμο π.χ. οι αρχές έβαλαν αυτοκόλλητα στα παράθυρα ενός πάλαι ποτέ κρεοπωλείου, που δείχνουν έναν γεμάτο από κρέατα πάγκο, δίνοντας την εντύπωση ότι η επιχείρηση ανθεί. Απέναντι, σε μια άλλη κλειστή επιχείρηση με είδη γραφείου τοποθέτησαν αυτοκόλλητα ώστε να φαίνεται ακμάζουσα.

«Η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται στο διεθνές επίκεντρο και επομένως έχουμε κάθε δικαίωμα να την εμφανίζουμε με όσο το δυνατόν πιο λαμπρό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος της Β. Ιρλανδίας Άλεξ Άτγουντ.

Αν και περισσότερα από 100 ακίνητα δέχτηκαν τις «αισθητικές» παρεμβάσεις των αρχών ενόψει της φιλοξενίας των 8 πλουσιοτέρων χωρών, τα φτιασίδια και τα μπαλώματα φαίνεται ότι αφήνουν παγερά αδιάφορους τους ντόπιους.

«Οι προσόψεις των καταστημάτων είναι σαν να κάνεις αισθητική χειρουργική πάνω σε σοβαρές πληγές. Κοιτούν τις τράπεζες αντί να σώζουν τις καλές επιχειρήσεις», δηλώνει στο Reuters ο Κέβιν Μαγκουάιρ, ένας 62χρονος άνεργος που έχει περάσει όλη τη ζωή του στο Μπελκού ενώ ο 50χρονος Τζιμ Λέοναρντ, επίσης άνεργος, αναρωτιέται τι θα γίνει με τις προσόψεις των καταστημάτων όταν ο Μπαράκ Ομπάμα και οι άλλοι ηγέτες φύγουν.

«Θα είναι μόνο κομμάτια χαρτιού πεταμένα στο έδαφος», δίνει μόνος του την απάντηση.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα