1.Δεν τα βρήκαν Ρωσία και Γερμανία για τη Συρία. 2. Η Κίνα δε συμμετέχει στη διάσκεψη “Φίλων της Συρίας”.

18:07 5/7/2012 - Πηγή: Olympia

Η Ρωσία και η Γερμανία συμπίπτουν στην άποψη ότι είναι αναγκαία η πολιτική επίλυση της κρίσης στη Συρία, ωστόσο έχουν διαφορές σχετικά με τους τρόπους υλοποίησης αυτού του σκοπού, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, που έγιναν στη Μόσχα.
Με τη σειρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε την πληροφορία πως η Ρωσία

υποτίθεται σκοπεύει να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στο Σύρο ηγέτη Μπασάρ Άσαντ. Κατά τα λεγόμενα του επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αυτό δείχνει την έλλειψη κατανόησης της Δύσης για τη θέση της Μόσχας σχετικά με το ζήτημα της Συρίας. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι επικεφαλής των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Γερμανίας Σεργκέι Λαβρόφ και Γκίντο Βεστερβέλε συζήτησαν επίσης την προετοιμασία για την διεξαγωγή του 14ου γύρου των ρωσογερμανικών διακυβερνητικών διαβουλεύσεων σε υψηλό επίπεδο, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στο Καζάν.

Στο Πεκίνο δεν θεωρούν σκόπιμο να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη για τις 6 Ιουλίου Διάσκεψη στο Παρίσι των λεγόμενων «Φίλων της Συρίας», δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Λιου Βεϊμίν.Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η κινεζική πλευρά θεωρεί ότι τώρα χρειάζεται όσο γίνεται ταχύτερα να υλοποιηθούν, οι αποφάσεις της συνάντησης της «Ομάδας Ενεργειών» για τη Συρία, που έγινε στις 30 Ιουνίου στη Γενεύη.Από τη Φωνή της Ρωσίας
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα