H BNP Paribas λέει ότι το PSI

20:36 6/1/2012 - Πηγή: Olympia

Σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας BNP PARIBAS, έκανε δηλώσεις για την πορεία του PSI (ναι αυτού που γράφουμε εδώ και καιρό ότι καταρρέει)…

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM είπε ότι οι ιδιώτες επενδυτές βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Βρισκόμαστε

αυτή τη στιγμή πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Είναι σημαντικό, να ευδοκιμήσουν οι συνομιλίες εντός των επόμενων ημερών».

Μην βιάζεστε! Δεν είναι αυτή η είδηση… Σας έχουμε γράψει τις τελευταίες μέρες ότι βγαίνουν όλοι και κάνουν δηλώσεις στήριξης για το PSI, λες και κάτι θέλουν να πετύχουν με αυτές τις κινήσεις, παρότι γνωρίζουν τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Γιατί αναφέραμε την BNP PARIBAS; Γιατί έχει μια ..”ιδιαίτερη” σχέση με την Ελλάδα. Πρώτον, φέρεται να είναι η ίδια εκδότης ελληνικών CDS. Δεύτερον είναι μέλος της ISDA που αποφασίζει αν μια αναδιάρθρωση χρέους αποτελεί πιστωτικό γεγονός για να ενεργοποιηθούν τα CDS. Τρίτον, είναι η ίδια τράπεζα που εδώ και λίγους μήνες αποχώρησε από την χώρα μας, αφού μας θεωρεί πλέον, ένα ασταθές περιβάλλον.

Αφήσαμε και κάτι ακόμα. Η ίδια τράπεζα είναι και σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου. Ταυτόχρονα έχει και αυτή στα χέρια της ελληνικά ομόλογα.

Τόσες συμπτώσεις; Και όμως δεν είναι η μόνη…

Βρε παιχνίδια που παίζονται και εμείς ασχολούμαστε με το αν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, αφού πτωχευμένο είναι το δημόσιο!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα