O γκρεμός είναι εμπρός (ανοικτή επιστολή σε Merkel ,Sarkozy)

23:06 9/1/2012 - Πηγή: Olympia

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Απεστάλη στη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
comm-rep-athens@ec.europa.eu

Θεσσαλονίκη 9-1-2012

Απευθύνω αυτή την ανοικτή επιστολή προς εσάς κύριοι :
José Manuel Barroso Πρόεδρε της Commission ,
Herman Van Rompuy Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
σαν εκπροσώπους της γραφειοκρατίας της ΕΕ ,
αλλά κυρίως στην Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel
και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Nikola Sarkozy.

Αυτές

τις ημέρες κλείνει η Ελλάδα τα δέκα χρόνια της υιοθέτησης το Euro ως εθνικό της νόμισμα.
Στην Ελλάδα δέκα χρόνια μετά βιώνουμε μία τεράστια κρίση χρέους μοναδική σχεδόν για τα παγκόσμια δεδομένα  και βαθύτατη ύφεση που εξαθλιώνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού .
To Euro είναι μία από τις βασικές αιτίες αυτής της οικονομικής κατάρρευσης , όχι βέβαια η κυριότερη.
Παρόλα αυτά τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το Euro.
Αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες και άλλοι λαοί της Ευρώπης επένδυσαν πολλά στην Ενωμένη Ευρώπη για την ευημερία και την ασφάλειά τους και παρότι περνούν εξαιρετικά δύσκολες ώρες δεν θεωρούν ότι είναι προτεραιότητά τους η έξοδος από το κοινό νόμισμα.
Επαναλαμβάνοντας χιλιοειπωμένα και αυτονόητα αξιώματα σας υπενθυμίζω ότι η Ευρώπη μόνο σαν ενιαίο σύνολο 500 περίπου εκατομμυρίων πολιτών μπορεί να επιβιώσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό . Τεράστιες νέες αναδυόμενες δυνάμεις Κίνα , Ινδία , Βραζιλία μαζί με τις  υπάρχουσες υπερδυνάμεις ΗΠΑ , Ρωσία θα διαγκωνίζονται για την επιβίωσή τους σε ένα απίθανα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Δυστυχώς όμως η εντελώς κοντόφθαλμη πολιτική των δύο μεγαλύτερων κρατών της ΕΕ θα οδηγήσει σίγουρα στην διάλυση της ΕΕ και κάθε χώρα να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο της .
Η προσπάθεια  για την πολιτική μα κυρίως οικονομική επικράτηση των δύο μεγαλυτέρων εταίρων εις βάρος των ασθενέστερων εταίρων , μη δείχνοντας στοιχειώδη αλληλεγγύη και επιβάλλοντας βάναυσα και αναποτελεσματικά προγράμματα λιτότητας , θα οδηγήσουν τις μικρότερες χώρες εκτός ΕΕ.
Ακόμα και αν απομείνει ένας εύρωστος πυρήνας οικονομικά υγιών μη ελλειμματικών χωρών αυτός δεν θα έχει τον κρίσιμο όγκο να επιβιώσει.
Εκεί θα έλθει και η πλήρης καταστροφή , όπου κράτη με αμελητέους πληθυσμούς εμπρός στους γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας θα συνθλίβουν από το τεράστιο μέγεθος των άλλων παικτών.
Μη ξεχνάτε ότι ο μεγαλύτερο πρόβλημα των Ευρωπαϊκών χωρών είναι η έλλειψη πλουτοπαραγωγικών πηγών  , ενεργειακής αυτάρκειας , ακόμα και αυτάρκειας τροφίμων.

Όλα επιβεβαιώνουν την τεκτονική αλλαγή στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη υπέρ των αναδυόμενων BRICs (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Πολλοί εκτιμούν ότι το 2020 οι παραδοσιακά πιο πλούσιες χώρες του G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καναδάς, Γαλλία) θα έχουν ισότιμο οικονομικό βάρος με αυτό των επτά αναδυόμενων (Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία, Μεξικό, Ινδονησία και Τουρκία).
Μετά από 60 χρόνια φλύαρης προσπάθειας αυτό που καταφέραμε είμαι μία ρηχή νομισματική έ

Keywords
Τυχαία Θέματα