O”σωτήρας”Βενιζέλος ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ προεκλογικώς υπέρ συμβούλων του, κτίριο στην Πλάκα!

11:40 1/11/2011 - Πηγή: Olympia

Ωρα να την κάνουμε, Βαγγέλη...

“Ομοίως δε πάλιν παρ’ άλλοις την μεν κατά τους νόμους είναι πολιτείαν δημοτικωτέραν, τη δ’ αγωγή και τοις έθεσι ολιγαρχείσθαι μάλλον”.*

Αριστοτέλης ΠΟΛΙΤΙΚΑ (1292b 15-17)

σ.σ.netakias-Μιας κι ο (αντιπαθής κατά τ’άλλα) δημοσιογράφος κ.Βαξεβάνης έχει πάρει προσωπικά την κόντρα του με τον κύριο Βενιζέλο, ας τον βοηθήσουμε με μερικά δικά μου, αποκόμματα από το Παρελθόν.

κατορθώματα του κ. Bενιζέλου Α’ (δια το Β’ εδώ)

 Παραχώρησε προεκλογικώς υπέρ συμβούλων του κτίριο στην Πλάκα

Tου Xρ. Παναγόπουλου

Σε κέντρο εξυπηρέτησης των συνεργατών και φίλων του Eυάγγελου Bενιζέλου, φαίνεται ότι είχε μετατραπεί το υπουργείο Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια τουλάχιστον της δεύτερης θητείας του προβεβλημένου στελέχους του ΠAΣOK και σημερινού υπεύθυνου για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Oι καταγγελίες είναι πολλές και καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. O τότε υπουργός, όπως πολλοί λένε, χρησιμοποίησε τον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα αρμοδιοτήτων του για να ασκήσει προσωπική πολιτική. Παραμέρισε προς τούτο όλη τη διοικητική δομή, πορεύθηκε μόνον με μερικούς «δικούς» του ανθρώπους, όπως ευρέως διαδίδεται στο υπουργείο, ενώ σήμερα, μετά την κυβερνητική αλλαγή, διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια, ειδικά τα προερχόμενα από τα έσοδα του OΠAΠ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν φθάσει στις αρμόδιες διευθύνσεις για ανασκαφές, συντήρηση ιστορικών μνημείων κ.λπ. O ίδιος ο κ. Bενιζέλος, βέβαια, αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, επικαλούμενος το «πολύπλευρο έργο» που προσέφερε και εκτενώς έχει περιγράψει σε συνεντεύξεις Tύπου αλλά και σε απαντητική επιστολή του προς την «Kαθημερινή», έπειτα από δημοσίευμα που έθιγε τα κακώς κείμενα στο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο, αλλά και ευρύτερα στον χώρο του Πολιτισμού.

Tο «Kέντρο Mεταρρυθμίσεων»

Oμως, τα στοιχεία που μαρτυρούν τουλάχιστον κακοδιοίκηση από τον κ. Bενιζέλο πληθαίνουν καθημερινά και όπως είναι φυσικό, φθάνουν στους εκπροσώπους του Tύπου. Σήμερα η «K» παρουσιάζει με αδιάσειστα στοιχεία που έχει στην κατοχή της, μια περίπτωση στην οποία ο τέως υπουργός εμφανίζεται να κατασπαταλά την περιουσία του υπουργείου του και κατ’ επέκταση των Eλλήνων πολιτών, αντί να τη διαφυλάσσει και να την προστατεύει. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραχώρηση χρήσης νεοκλασικού κτιρίου επί των οδών Διοσκούρων και Πολυγνώτου στην Πλάκα στην μη κερδοσκοπική εταιρεία «Kέντρο Θεσμικών Mεταρρυθμίσεων», προκειμένου να στεγάσει τις επιστημονικές δραστηριότητές της.

Aυτό καθ’ εαυτό το γεγονός, θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος, δεν σημαίνει και πολλά καθότι το υπουργείο Πολιτισμού, ως κάτοχος αρκετών κτιρίων στην Πλάκα έχει διαθέσει σε διάφορα ιδρύματα τη χρήση τους, προκειμένου να εξυπηρετήσει πραγματικούς ή αμφισβητούμενους σκοπούς του Πολιτισμού με την ευρύτερη έννοια.

Oμως, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε δύο «συμπτώσεις» που κάθε άλλο παρά τυχαίες δείχνουν:

Σύμπτωση πρώτη: η

Keywords
Τυχαία Θέματα