Tο τελευταίο πανελλήνιο συνέδριο στην ελεύθερη Ελλάδα

του Ν. Γεωργαντζά, καθηγητή Συστημικής Δυναμικής στο πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

Η διάσκεψη της Ναυπάκτου το 217 π.κ.ε. ήταν το τελευταίο πανελλήνιο συνέδριο που έγινε στην ελεύθερη Ελλάδα.

Τώρα, έχοντας «εκποιήσει» ήδη την δημοκρατία, ως ένα κράτος διπλής κατοχής (http://www.youtube.com/watch?v=jqEFj6oU1V8), όχι μόνον η Ελλάδα,

αλλά όλη η Ευρώπη εκβιάζει και λεηλατεί τους πολίτες της, προωθώντας την κεντρική διακυβέρνηση των επί μέρους κρατών, από μία μη εκλεγμένη και ανεξέλεγκτη εξουσία, υπάλληλου των τραπεζών.

Και πολλές και πολλοί από εμάς φωνάζουμε γιά δημοκρατία. Φωτιά στα μπατζάκια μας!

Μα πως πως να θέλει ο κόσμος δημοκρατία; Όταν όλη η Ευρώπη εκβιάζει και λεηλατεί τους πολίτες της στο όνομα ακριβώς της δημοκρατίας;

Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει άμεση Ανάγκη συσπείρωσης γιά την ελευθερία. Διότι η ελευθερία είναι το πρόταγμα της δημοκρατίας· δεν είναι αυτοσκοπός η δημοκρατία.

Ήδη βλέπουμε σημεία της επερχομένης ανατροπής του όλου σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Πρέπει λοιπόν σύντομα να αποφασίσουμε και να σχεδιάσουμε, συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, την δομή του πολιτικού συστήματος που θέλουμε γιά την μετά Ελλάδα, ώστε:

α) Ανεξαρτήτως πολιτεύματος, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης νομικά και νόμιμα ελληνικής κοινωνίας σε έναν Δήμο Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί η ελληνική μας κοινωνία να είναι εντολέας του όλου πολιτικού συστήματος, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει μόνον ως εντολοδόχος της ελληνικής μας κοινωνίας.

β) Όλη η ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ/EEZ (http://www.lygeros.org/lygeros/7747-gr.html και http://www.lygeros.org/lygeros/7878-gr.html), να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού λαού.

Όσες και όσοι ενοχλούνται από ή προσποιούνται πως δεν κατανοούν τάχα τα παραπάνω δύο αιτήματα, μάλλον είναι ίσως οι άσπονδοι εχθροί του προτάγματος γιά την ελευθερία όλης της ελληνικής μας κοινωνίας και όλου του ελληνικού μας λαού. Ναι λοιπόν, τόσο απλό είναι!

Η Ελλάδα έπαψε να είναι ελεύθερη από το 146 π.κ.ε., όταν μετά από μακρά διαφωνία με τους Ρωμαίους, ο Μούμιος λεηλάτησε και κατέστρεψε ολοσχερώς την Κόρινθο, δίνοντας στην Σικυώνα το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της. Όλοι οι άνδρες σκοτώθηκαν και οι γυναίκες με τα παιδιά πουλήθηκαν ως δούλοι. Επί εκατό και πλέον χρόνια η Κόρινθος δεν υπήρχε.

Μετά την Κόρινθο, οι Ρωμαίοι νίκησαν τον Φίλιππο Ε’ της Μακεδονίας. Αυτή η νίκη κατέληξε σε μια περίφημη ειρήνη, στα πλαίσια της οποίας ο Φίλιππος υποτάχτηκε στους Ρωμαίους και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από όλες τις θέσεις στην Ελλάδα και να αποσύρει από όλους τους τόπους τα στρατεύματα κατοχής που διατηρούσε, τις παραμονές μάλιστα των Ισθμίων.

Γιά ιστορικούς λοιπόν λόγους, οποία σύμπραξη σχεδιάσουμε, συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, ίσως πρέπει να γίνη στην θέση ‘Κοίλα της Ναυπάκτου’, βορειοδυ

Keywords
Τυχαία Θέματα