Youshallnotpass…*

Από τον Αμετανόητο

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διάσημο πλέον blog της «Ο»

http://olympia.gr/2011/01/12/global-debt/

όταν προσπαθούσα, πριν από ένα χρόνο περίπου,να εξηγήσω,ότι η Ελληνική Κρίση χρέους δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα δομικό στοιχείο του συστήματος, που λέγεται Καπιταλισμός, έγραφα μεταξύ άλλων:

“Βέβαια θα μου πείς,Νομισματική Ενωση ήτανε, δεν προχώρησε ποτέ σε Πολιτική οντότητα.Εχουνε δημιουργηθεί και διαλυθεί δεκάδες άλλες στο παρελθόν…στην

Σκανδιναβία το 1921,στην Γιουγκοσλαβία το 1991,η Λατινική Νομισματική Ενωση το 1914 κτλ….Δεν υπήρξε ποτέ πραγματική Πολιτική Ενωση…στο φινάλε,φινάλε, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του,πίσω στα εθνικά νομίσματα.

Φτού και απ΄την αρχή αλλά θα την γλυτώσουμε, θα ζήσουμε…

Είναι όμως εφικτό αυτό το 2011? Και αν Ναί, πόσο θα κοστίσει ? Ποιοί θα πληρώσουν πάλι,τελικώς,το πείραμα της ΟΝΕ ?….Οι λαοί ? οι πολιτικοί ? οι Τράπεζες ?οι Κερδοσκόποι ? ας μην επεκταθούμε,τεράστιο το θέμα.”

To ερώτημα,“ποιοί θα πληρώσουν” ήταν βεβαίως ρητορικό…

Μπήκε μόνο για να προβληματίσει τον αναγνώστη του κειμένου….Προσωπικώς εγνώριζα εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτό το συνοθύλευμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση θα το πληρώσουν μόνο οι Λαοί.Και πολύ ακριβά μάλιστα.

Γιατί μόνο οι Λαοί πληρώνουν τα Λάθη των Πολιτικών,των Τραπεζιτών και του πολύ Μεγάλου Παγκόσμιου (πλέον) Κεφαλαίου…

Στην περίπωσή μας η γραφειοκρατία των Βρυξελλών μαζί με το Ισχυρό Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Λόμπυ,(αλλά και τα άλλα λόμπυ) στην ουσία καταστρέφουν σιγά σιγά ένα μέρος του Κεφαλαίου το οποίο είχε επενδυθεί για να έχουν υψηλότερη απόδοση.

Το οποίο Κεφάλαιο βέβαια το δημιούργησαν οι ευρωπαϊκοί Λαοί με την παραγωγικότητα της εργασίας τους.

Ενώ αύξαναν την παραγωγικότητά τους όλα αυτά τα χρόνια,δεν υπήρχε και ταυτόχρονη ισόποση αύξηση των μισθών και ημερομισθίων,παρ όλο που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είχαν αγοραστές-καταναλωτές, υπήρχε ζήτηση και δεν έμεναν αδιάθετα σε αποθήκες…

Για να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει καταστροφή κεφαλαίου θα πρέπει να φανταστεί π.χ. ένα παλιό σπίτι που το νοικιάζει σε κάποιον φτωχό για πενταροδεκάρες…

Ομως αποφασίζει να το γκρεμίσει, να χτίσει άλλο,αφού έχει πολλά χρήματα που «κάθονται» ….και να το νοικιάσει σε άλλον ενοικιαστή,με άλλο, υψηλότερο ενοίκιο.

Ο παλιός βλέπεις,δεν έχει να πληρώσει το καινούργιο υψηλότατο πλέον ενοίκιο…Φανταστείτε τώρα, αυτή η δουλειά, να γίνει στο καλύτερο φιλέτο της Μεσογείου…

Ετσι και εδώ…πρέπει να έρθει ένας μηχανισμός,οι Νεοφιλελεύθεροι μάλιστα, το παρουσιάζουν σαν Φυσικό φαινόμενο,σαν ένα χαλάζι ή μία πλημμύρα, και όχι σαν «μηχανισμό» (μία ανθρώπινη εφεύρεση και τεχνική) ώστε να καταστρέψει τα σαπισμένα,γερασμένα κύτταρα του συστήματος.

Το σύστημα όμως όταν δέχεται τέτοια χτυπήματα δεν αποβάλλει πάντα τα «νεκρά κύτταρα» αλλά είναι απαραίτητο να κάψει και υγιείς ιστούς σε μία οικονομία και μία κοινωνία γενικότερα..

Και αυτό που παρατηρείται ακόμα πιό συχνά, και μάλιστα τεκμηριώθηκε σε παγκό

Keywords
Τυχαία Θέματα