Αναδρομική ισχύ για τα νέα μέτρα

13:02 27/7/2012 - Πηγή: Olympia
Με αναδρομική ισχύ θα εφαρμοστούν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση των 11.5 δις. ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», το σχέδιο που παρουσίασε κατά τη συνάντηση της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους επικεφαλής της τρόικας, προβλέπει ότι το φθινόπωρο θα εφαρμοστούν περικοπές μέχρι και 40% στο εφάπαξ τόσο στους δημόσιους υπαλλήλους όσο και σε ταμεία που παρουσιάζουν προβλήματα. Η μείωση θα ισχύσει
για όσους δεν έχουν λάβει ακόμα το εφάπαξ.Επιπλέον, προβλέπεται νέα μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ αλλά και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, κάτι που θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011.

Από τα μέτρα της τρόικα δεν γλιτώνουν και τα ειδικά μισθολόγια, αν και εφόσον οι επικεφαλής δεν δεχτούν τα ισοδύναμα μέτρα. Εικάζεται ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου και πάλι αναδρομικά.

Το πλαφόν στις συντάξεις όλων των ταμείων θα ισχύσει νωρίτερα απ’ότι αναμενόταν χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το ύψος του πλαφόν.

Οι περικοπές και τα εισοδηματικά κριτήρια που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τη διετία 2013-2014 για τα ειδικά και προνοιακά επιδόματα, είναι αρκετά πιθανό να ισχύσουν τελικά από φέτος.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, που αναμένεται να εφαρμοστεί νωρίτερα από το 2015, που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: nooz.gr
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα